DÜZBAĞ, 45 GÜN SONRA DEVREDE

DÜZBAĞ, 45 GÜN SONRA DEVREDE

SU FİYATILARINA İKİNCİ İNDİRİM GELİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ İçmesuyu Projesi kapsamında 45 gün sonra daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha yumuşak bir suyu şehre akıtacaklarını belirterek, “Halkımıza, ‘maliyetler düştüğünde bunu faturalara yansıtacağız’ yönünde bir sözümüz vardı. Şubat ayı GASKİ Genel Kurulu’nda su fiyatında yüzde 10 daha düşürme kararı alacağız. Bir yılda, dörtte bir oranında su fiyatını düşüren bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye'nin Melen’den sonra içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımlarından olan Düzbağ İçmesuyu Projesi’nde sona yaklaşıldı. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şahin ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, önemli açıklamalarda bulundu. Henüz proje bitmeden avantajlarını hissetmeye başlayan Gaziantepliler, ocak ayında su faturalarına yansıtılan yüzde 15 indirimin ardından 2019 yılında da su fiyatında yüzde 10 indirimli kullanacak.

ŞAHİN: SÖZ VERDİK, YAPTIK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ İçmesuyu Projesi’nin Türkiye’de Melen’den sonra en büyük su projesi olduğunu kaydederek, “Büyük bir işin yüzde 95’i tamamlandı. Suyumuzun yükleme havuzu ve regülatörle ilgili kısımlar bitirildi. Allah’ın izniyle 45 gün sonra daha sağlıklı, daha kaliteli, kaynak suyu kıvamında, daha yumuşak bir suyu şehrimize akıtmış olacağız. Bundan dolayı çok mutluyuz. Su yönetimi; bir Büyükşehir Belediyesi için, 2 milyonluk bir şehir için, hızlı büyüyen bir şehir için çok önemli. Bizim için su yönetimi altın yönetimi, petrol yönetimi kadar önemli. Bugün bunu başarmamın büyük mutluluğunu duyuyoruz. Çalışmalara 2014 yılında başladık, bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir işi başarmak çok önemli. Öncelikle cumhurbaşkanıma, ilgili bakanlara bütün teknik ekibime çok teşekkür ediyorum. Söz verdik, yaptık. Ve biz halkımıza, bir söz daha vermiştik. ‘25 Aralık itibariyle bu suyu akıttığımız zaman maliyetler düştüğünde bunu faturalara yansıtacağız’ demiştik, ikinci sözümüzü de yerine getiriyoruz. Daha bu işi bitirmeden Ocak ayında yüzde 15 oranında su fiyatını düşürmüştük. Bu şubat ayında GASKİ Genel Kurulu’nda su fiyatında yüzde 10 daha düşürme kararı alıp meclisten onaylayacağız. Bir yılda dörtte bir su fiyatını düşüren bir belediye olmanın, bir belediye başkanı olmanın, böyle bir ekip olmanın büyük bir gururunu yaşıyoruz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SÖNMEZLER, TEKNİK BİLGİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ İçme Su Kulesi’nin en önemli bileşenlerinden Düzbağ İçme Suyu Yükleme Havuzu’nda incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Sönmezler, “Yükleme havuzu, Gaziantep’in büyük bir kısmına cazibeli bir biçimde su verecek. İnşallah suyu buraya bastıktan sonra Gaziantep tamamen cazibeli suyu alabilecek. Yaklaşık 7 bin metreküp hacme sahip yükleme havuzunda işlemler tamamlandı. Yükleme havuzu su almaya hazır. Bu içme suyu projesinde suyu regülatör yapısına almış durumdayız. Bundan sonraki aşama regülatör yapısından yükleme havuzuna suyu vererek şehre en kısa zamanda bu suyu cazibeli olarak bu suyu ulaştıracağız” diye konuştu.

Bu Haber 2019-01-07 11:30:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP'İN KASTELLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., “Gaziantep Livasları, Kastelleri ve Yeraltı Su Yapıları” adlı kitap yayımladı. Meltem Uçar editörlüğünde hazırlanan kitapta Zafer Okutucu, Metin Sözen, Ali Yamaç

• BAKAN KASAPOĞLU; GAZİANTEP SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi’nin açılışın yaptı. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı