DÜZBAĞ PROJESİ İNŞAATI ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞTI

DÜZBAĞ PROJESİ İNŞAATI ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞTI

GASKİ Genel Müdürlüğü’nün Göksu Nehri’nin Düzbağ Beldesi’nden Gaziantep’e getirmeye çalıştığı “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin boru döşeme çalışmaları şehir merkezine ulaştı.

Şehrin içme suyunu karşılayacak olan Düzbağ Projesi’nin şehrin ana dağıtım deposu olan DY-12 (Güvenevler) deposuna kadar yapılacak olan arıtılmış su iletimini sağlayacak olan hat “İletim Hattı” Tugay Kavşağı’na ulaştı. Toplamda 22 kilo metre olması düşünülen Ø2400 mm çaptaki içi beton kaplı çelik boruların kanal çalışması başladı.

Şehirgösteren Köprülü Kavşak’taki çalışmaları yerinde inceleyen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, çalışmanın; Düzbağ İletim Hattı İncesu mevkiindeki 100 bin tonluk su deposu karşısında yapılacak olan yeni arıtma tesisinden çıkarak 5. Organize Sanayi Bölgesi, E-90 karayolu mevcut menfez geçişi, Organize Sanayi Bölgesi 85. Cadde, Dülük Mahallesi, 5. Zırhlı Tugayı, D400 Karayolu yatay delgi geçişi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ve 68051 nolu cadde geçişi ile Güvenevler Mahallesi’nde bulunan ana dağıtım deposu DY-12’ye ulaşacağını belirtti.

2017 yılından buyana 11 bin 300 metre boru imalatı yapıldığını anımsatan Sönmezler, boru döşemesinin Şehirgösteren Köprülü Kavşak’ın altından yola ve köprülü kavşağa hiçbir zarar vermeden gerçekleşeceğini söyledi.

5. Zırhlı Tugay çıkışından DY-12’ye (Güvenevler deposu) ulaşmak için D400 İpekyolu geçişi yapılması gerektiğini ifade eden Sönmezler, Ø2400 mm Düzbağ İletim Hattı ile birlikte D400 üzerinde yeni yapılan kavşağın altında kalan Ø1200 mm mevcut Mizmilli Hattı deplasesinin de yapılacağını kaydetti. İki hattın geçişiyle birlikte ve aynı noktadan yatay delgi sistemi ile yapılacağını bildiren Sönmezler, dolayısıyla söz konusu yoldaki araç trafiğinin bu imalattan etkilenmeyeceğini belirtti.

Bu Haber 2018-12-11 10:06:21 Tarihinde Eklenmiştir.

• CUMHURBAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

ERDOĞAN: ANTEP’TEN ŞANINA ÜNÜNE YAKIŞIR BİR REKOR BEKLİYORUM Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bi

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.