DÜZBAĞ PROJESİ'NİN YÜZDE 82'Sİ TAMAMLANDI

DÜZBAĞ PROJESİ'NİN YÜZDE 82'Sİ TAMAMLANDI

Türkiye'nin Melen’den sonra içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımlarından olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nde çalışmaların yüzde 82’si tamamlandı.

Gaziantep’in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 1 milyar liralık dev projede çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. 3 bin 600 metre uzunluğunda, 5,6 metre çapında açılacak Düzbağ Tüneli kazı çalışmaları tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde uygulamaya alınacak içme suyu projesi şehre hayat verecek. Böylece Gaziantep, 2018 Aralık sonunda hem ucuz, hem de kaliteli su tüketmeye başlayacak.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan ve Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e akıtacak Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında çalışmaların yüzde 82’lik kısmı bitirildi.

Düzbağ İçme Suyu Projesi’ne yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, dev projede çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktardı.

Sönmezler, inşaat çalışmaları neticesinde isale hattında 67 bin metre 2 bin 600 milimetre çaplı boruların döşendiğini, projenin yüzde 82’lik kısmının tamamlandığını belirtti.

Şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Düzbağ Tüneli"nde kazı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Sönmezler, Gaziantep’in en büyük projelerinden birisi olan ‘Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin kente önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Göksu Nehri'nden membaa kalitesindeki suyun alınmasına hizmet edecek olan Regülatör-Terfi Merkezi-Yükleme Havuzu gibi büyük sanat yapılarının temel kazılarının da bittiğini aktaran Sönmezler, yapıların beton çalışmalarına başlandığını belirtti.

Sönmezler, “Dev projenin 2018 yılı sonlarında tamamlanması ile Gaziantepli hemşerilerimiz kaynak suyu kalitesindeki suya kavuşabilmesi için GASKİ, DSİ ve yüklenici firmamız çalışmalarını titizlikle sürdürüyor” dedi.

Bu Haber 2018-09-08 12:12:52 Tarihinde Eklenmiştir.

• 18 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HERKES ORGAN BAĞIŞ BELGESİ ALABİLİR

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlandığını belirten Tolay, bu kapsamda organ bağışına yönelik toplumsal bilincin artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Dr. Serdar Tolay, vü

• ULUSLARARASI YESEMEK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sempozyumun açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yesemek Alan Yönetim Başkanı Zafer Okuducu, atölyenin İslahiye ilçesinin 20 kilometre kadar güneydoğusunda, bugünkü Yesemek Köyü’nün güneyinde