EKOLOJİK BİNANIN ÇALIŞMALARI TÜRKİYE'DE SES GETİRİYOR

EKOLOJİK BİNANIN ÇALIŞMALARI TÜRKİYE'DE SES GETİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina yetkilileri Düzce’nin Akçakoca ilçesinde “TÜBİTAK 4007” projesi kapsamında gerçekleştirilen bilim şenliğine katıldı.

30 atölye ve 100’e yakın etkinliğin yapıldığı şenlikte; sportif faaliyetler, kültürel ve sanatsal etkinlikler, sergiler, söyleşiler, konserler ve müzik dinletilerine de yer verildi. Yapılmış olan bilimsel tabanlı atölye ve etkinlikler, ülke çapında alanında isim yapmış kişiler tarafından gerçekleştirildi.

Gaziantep Ekolojik Bina’nın da iki farklı atölye ile katıldığı ’Akçakoca Bilim Şenliği’nde stantlar ve atölyeler yoğun ilgi gördü. Ekolojik Binanın Türkiye’de ilk ve tek olması özelliğinin yanı sıra dikkat çeken atölye çalışmaları şenliğin ilgi odağı oldu.

İki gün süren şenlik ve atölye çalışmalarına ortalama 20 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Ekelojik Bina yetkilileri, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş gibi birçok şehir tanıtım ve bilgilendirme için teklifler aldıklarını ifade ettiler.

GAZİANTEP BİLİMLE ŞENLENDİ

Öte yandan "Gazişehir Bilimle Şenleniyor" projesi ile Gaziantep halkı bilimsel faaliyetlerle eğlenceli bir platformda buluştu. Aynı zamanda katılımcılar; bilimsel bilgiye ulaşma sürecini kavrayarak, bilim ve bilimsel süreçler konusunda farkındalık kazandı.

Projenin gerçekleştirildiği alanda, uzman kişilerin liderliğinde ve rehberler eşliğinde eş zamanlı olarak farklı kategorilerden 35 atölye çalışması ve dört söyleşi gerçekleştirildi.

Gaziantep Ekolojik Bina projeye; küçük bir ekosistem olan teraryum yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını anlatan güneş böceği ve rüzgâr tribünü atölyeleri ile katıldı.

Bu Haber 2018-10-09 11:22:19 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,