GASKİ’DEN BORU DEĞİŞİMİ VE PLANLI SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

GASKİ Genel Müdürlüğü, Düzbağı içme suyu çalışmaları neticesinde Kartalkaya içmesuyu hattında yapılan çalışmalar ve planlı su kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, ön gerilmeli betonarme boru (ÖGB) değişiminin 1 Ağustos tarihine kadar tamamlanacağını, 1 Ağustos’tan itibaren kesintinin olmayacağını ifade etti.

Sönmezler, Kartalkaya Barajı’ndan su temini için 40 yıl önce döşenmiş olan ve sık sık arıza veren 1400 mm çapında ön gerilmeli betonarme boruların değişiminin Düzbağ içmesuyu projesi kapsamında yapıldığını söyledi.

18 GÜN SONRA SİSTEME DAHA FAZLA SU VERECEĞİZ

Bir taraftan Düzbağ içmesuyu 2600 mm çelik boru döşenirken bir taraftan da Kartalkaya Barajı’ndan gelecek su miktarını arttrabilmek için ÖGB boruların çelik boru ile değişimi yapıldığını belirten Sönmezler, “Nisan ayında başlanan ÖGB değişimi 1 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak. Bu tarihten önce de yetiştirilmek için sahada gece gündüz çalışılma yapıyoruz. 18 gün sonra sisteme daha fazla su vermiş olacağız. Bugün itibariyle (13 Temmuz 2017) şehrin hiçbir noktasında kesintimiz yok. Ancak sistemi sağlıklı işletebilme adına önümüzdeki 18 gün içinde 3 veya 4 günde bir 12 saat olarak su kesintisi planlamış bulunmaktayız. Depo seviyelerine göre kesintileri kısaltabilecek, hatta bugün olduğu gibi iptal edebileceğiz” dedi.

Özellikle bu süreçte su tasarrufunun ön plana çıktığını vurgulayan Sönmezler, “Biz park bahçe sulamalarında kesinlikle şebeke suyu kullanılmasına izin vermiyoruz. En azında 1 Ağustos’a kadar tedbiri elden bırakmamak lazım. Kesin olan bir şey var ki su bakımından fakiri bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim başlattığımız Düzbağ projesi tamamlanmadan mevcut sistemimizle zaman zaman bu tür planlı kesintiler yapılması kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

Sönmezler, Düzbağ projesinin tamamlanınca bu tür sorunların yaşanmayacağını belirterek” 2,5 milyon insanın yaşadığı şehrimizde suyu yönetmek çok zor. Bu dönemde zorunlu yaptığımız kesintilerden dolayı şehrimiz insanlarının affına sığınıyor, bu süre için su tasarrufu konusunda desteklerini bekliyoruz " ifadesini kullandı.

Bu Haber 2017-07-13 14:14:11 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık