GASKİ’DEN SU BORÇLARINI YENİDEN YAPILANDIRMA FIRSATI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü’nden su borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi.

GASKİ, 7020 Sayılı Torba Yasa kapsamında; vadesi 31 Mart 2017 (bu tarih dahil) tarihinden önce olduğu halde bu kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan su faturası borçlarını yeniden yapılandırıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar GASKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar ilk taksitlerini 31 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar GASKİ veznelerine ödeyecek. Yapılandırmalar tercihe göre peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Ayrıca ödemeler iki ayda bir yapılırken, ilk iki taksidin zamanında ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak. Abonelerin yapılan taksitlendirme tablosuna riayet ederek borçlarını, GASKİ veznelerine, PTT gişelerine ve anlaşmalı bankalara ödemeleri mümkündür.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, 11.09.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı kanundan faydalanan, ancak 7020 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 27.05.2017 tarihinde taksitleri devam eden borçlular bu kanundan yararlanamayacaklarını ifade etti. Sönmezler, bu tarih itibariyle 6552 sayılı yasadan faydalanmalarına rağmen yapılandırması bozulmuş olan borçların ise yeniden yapılandırılabileceğini vurguladı.

Sönmezler, “19.08.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı yasa ile taksitlendirilen borçların, 27.05.2017 tarihi itibariyle taksitleri devam ettiğinden, ilk iki taksitini gününde ödememeleri nedeniyle yapılandırmaları iptal edilen borçlar 7020 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırılamayacak. 27.05.2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 sayılı torba yasa, vatandaşlarımızın su borçlarını kolaylıkla ödemeleri için güzel bir fırsat sunmuş olup, bu fırsatın değerlendirilmesi ve herhangi bir mağduriyet oluşmaması için bu kanundan yararlanmak isteyenlerin son güne kalmadan kurumumuza müracaat etmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

Bu Haber 2017-06-14 11:30:35 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI