GASMEK'TEN ROBOTİK KODLAMA KURSU

GASMEK'TEN ROBOTİK KODLAMA KURSU

Vatandaşlara birçok alanda ücretsiz meslek kurs, öğrencilere de eğitim kursları düzenleyen GASMEK, bu kursuna bir yenisini ekledi. GASMEK, bünyesinde Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) STEM Maker ve Robotik Kodlama Kursu açtı.

Çocuklara, eğitimcilere ve mühendislere olmak üzere 3 kategoride ücretsiz eğitim vermek için amacıyla hazırlanan kurslar, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. GASMEK şimdi bu eğitimlerle fırsat eşitliği ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamayı hedefliyor.

STEM son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de önem kazanmış bir eğitim modeli. Çocuklara; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanında bilgi üreterek öğrenmeyi sağlayan yapılandırmacı yaklaşım temelinde bir eğitim modeli. İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki kategoride tamamen ücretsiz şekilde eğitim alan çocuklar, okulda öğrendikleri fizik, kimya ve matematiksel kavramları uygulamalı olarak öğreniyorlar.

STEM eğitimleri sürekli yeniliğe açık bir alan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye içinde de oluşumu devam etmektedir. Bu anlan da verilen eğitimci eğitimleri, hem nadiren veya sınırlı kontenjanlarla yapılmakta, hem de kısa süreli ve yüksek ücretli olmaktadır. Bu nedenle, Bilişim, Matematik, Fizik, Elektronik, Teknoloji Tasarım ve Sınıf Öğretmenleri bu alanda kendilerini geliştirmek için yeterli imkân bulamıyor.  GASMEK laboratuvarlarında çocuklara olduğu gibi tüm okullarda bu eğitimin yayılması ve fırsat eşitliğini sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve özel okullarda görev alan veya henüz eğitimine devam eden öğretmen adaylarına tamamen ücretsiz STEM eğitimleri veriliyor.

Bilişim, Elektronik, Endüstriyel ve Makine gibi mühendislik alanlarında eğitim almış teknisyenlere ve mühendislere veya bu alanlarda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik verilen bu ücretsiz eğitimlerde; bireylerin ufuklarının açılmasını sağlayarak, öğrendikleri akademik bilgileri laboratuvar ve atölye ortamında uygulamalarını sağlanıyor.

GASMEK Gaziantep’te bir ilk olan bu eğitimle, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak amacıyla meslek liselerinin ve mühendislik alanlarının önemini artırmayı amaçlıyor. Bu alanda eğitim alan öğrencilere ve mesleki anlamda gelişmek isteyen mühendis ve eğitimcilere tamamen ücretsiz bir şekilde robot uygulamaları ve arduino elektronik devreleri üzerinde uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.

Bu Haber 2018-07-10 15:41:26 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU