GAZİANTEP 2. KİTAP FUARI 98 BİN 500 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın destekleri ile yapılan Gaziantep 2. Kitap Fuarı sona erdi.

09-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 85 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen Gaziantep Kitap Fuarı, 6 gün boyunca 40 kültür etkinliği ve onlarca imza gününe ev sahipliği yaptı.

YAKLAŞIK YÜZ BİN ZİYARETÇİ, ONLARCA YAZAR

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuar, kapılarını açtığı 09 Mayıs 2017 tarihinden kapanış günü olan 14 Mayıs 2017 tarihine kadar 98 bin 500 ziyaretçi ağırladı. Birbirinden farklı etkinliklere sahne olan fuarda, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Erdal Demirkıran, Sibel Eraslan, Nejla Arslankurt, Hanefi Avcı ve Tahir Tekin Öztan gibi onlarca yazar, söyleşi ve imza günü gibi birbirinden farklı etkinliklerle okurlarıyla buluştu.

“Küçük Buhara Gaziantep”, “Okuyan Şehir Gaziantep” sloganlı stand ile fuarda yerini alan Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Kütüphanesi, Kitap Evi, Kitap Kafe ve Gaziantep’in tanıtımının yanı sıra, yayınladığı kitapları da görücüye çıkarttı. Öte yandan Gaziantep Yazarları ve Şairleri standı ile Gaziantepli ve Gaziantep üzerine yayınlar ele alan yazar ve şairlerin okurlarıyla buluşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, “Gaziantepli Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor” etkinliği kapsamında, Doç. Dr. Behiye Köksel, M. Sabri Genç, Gonca Tokuz ve Mehmet Kara’ya söyleşi düzenlerken, Yıldırım Katrancı, Zülal Göğüş, Ahmet Ayaz, Akten Köylüoğlu, Ali Atalar, Mehmet Nacar, Ali Çapan, Yrd. Doç. Dr. Celal Pekdoğan, Bülent Ağcabay, Celal Şenocak, Mizyal Karabiber Nacaroğlu, Fevzi Günenç, Gülhun Ertilav, Neşe Cömert, Müslüm Şahin, Mehmet Kara, Nesime Açılmış, Sabiha Doğan, Ahmet Özkök ve Nurel Taner’e imza günü düzenledi.

GURME KENT GAZİANTEP’TE “YEMEK KÜLTÜRÜ” SÖYLEŞİLERİ

Yakın zaman önce UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi alanında giren Gaziantep ve yemek kültürü üzerine kitap fuarında da etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında Tahir Tekin Öztan, Faruk Şüyün, Ayfer Yavive Raife Polat yemek kültürü üzerine söyleşilerde bulunurken, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Gaziantepli Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor” etkinliğiyle kapsamında, yazar Gonca Tokuz “Antepfıstığının Kültürel Etkileri” söyleşisini gerçekleştirdi.

Bu Haber 2017-05-16 13:54:12 Tarihinde Eklenmiştir.

• HAYALLERİNDEKİ SURİYE’Yİ ÇİZDİLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde hizmete açılan Ensar Toplum Merkezi, şu ana kadar 10 bini aşkın Suriyeliye pek çok alanda yardımcı oldu. Merkeze ulaşan Suriyelilere eğitim, sağlık, evlilik ve yasal danışmanlık ko

• BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERE 30 ADET KÖPRÜ VE MENFEZ

Yeni yol, imarlı yol, arazi yolu yapımına destek amaçlı ilçelerde önem arz eden yerlere köprü ve menfez yapımı başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı ekipleri, ilk etapta Araban Karapınar Köprüsü ve Tokdemir Kö