GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI, YEŞİL BİNA SERTİFİKASI ALDI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI, YEŞİL BİNA SERTİFİKASI ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin enerji verimliliğine yönelik yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina (BREEAM ın Use) sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede almaya hak kazandı. Belediye hizmet binası, bölgede yeşil, çevre dostu binaya örnek tek kamu kurumu olma özelliğini üstlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü, 2014 yılında binanın enerji etüdünü hazırlamakla çalışmalara başladı, oluşturulan rapor doğrultusunda binaya, verimlilik artırıcı projeler uygulandı. Belediye binasında, en fazla enerji tüketen soğutma grubu değiştirildi. Binada aydınlatma revizyonu, yalıtımı, klima santralleri ve fancoil değişimi yapıldı, yeşil ulaşım bisiklet park yerleri oluşturuldu, su tasarrufunu sağlamak amacıyla musluklara perlitör uygulandı. Verimlilik artırıcı çalışmalar sonucunda Gaziantep Büyükşehir Belediye hizmet binası, yeşil bina sertifikasını en iyi seviyede almaya hak kazandı.

Türkiye’de ve bölgede enerji konusunda ilklere imza atan, bu konuda diğer kurumlara örnek olacak çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, aldığı BREEAM Yeşil Bina sertifikasıyla bölgedeki ilk çevre dostu kamu binası oldu.

1990’dan günümüze uygulanan, sürdürülebilirlik kıstaslarını sürekli güncelleyen en eski, en güvenilir ve en yaygın sistem olarak tüm Dünya’da kabul gören BREEAM Yeşil Bina Sertifika sistemi, yeşil bina derecelendirme sistemi olarak BRE tarafından İngiltere’de geliştirildi.

Bu Haber 2018-11-22 09:57:47 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ