GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİYOGAZ TESİSİ PROJESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİYOGAZ TESİSİ PROJESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Biyogaz Tesisi Projesi, sürdürülebilir enerji alanında İdealkent (Kent Araştırmaları Dergisi) ödülünü almaya hak kazandı. Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler ana temasıyla Fransa’nın Strazburg kentinde 26-28 Ekim 2018'de düzenlenecek Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde, 10 ülkeden gelen projeler arasından sıyrılan Biyogaz Tesisi Projesi, kentin yüz akı oldu.

ULUSLARARASI MARKA HALİNE GELDİ

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatma Şahin döneminde hazırlanan projelerle uluslararası alanda markalaştı. Türkiye’de ilk kez kamu kurumunca hayata geçirilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Biyogaz Üretim Tesisi, Fransa’nın Strazburg kentinde ödüllendirilecek. İlk kez 2016 yılında verilen İdealkent ödülleri, bu yıl uluslararası bir nitelik kazandı. Kongre programı kapsamında, 26 Ekim 2018'de Strazburg Avrupa Konsey Binası'nda gerçekleştirilecek açılış töreninde, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan projelerle uygulamalara ödüller takdim edilecek.

SUNUMLAR DA OLACAK

Kent alanında disiplinler arası diyaloğu, bilgi alışverişini geliştirmeyi amaçlayan kongreye, Kent Araştırmaları Enstitüsü, İdealkent, COJEP International, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve Fransa'nın önde gelen mimarlık okullarından ENSAS (Strasbourg, école D'architecture) ev sahipliği yapacak. Kongrede özel sektör, akademi ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler, aralarında "Kentsel sürdürülebilirlik ve yerel yönetimler", "Sürdürülebilir katılımcılık ve yönetim", "Sürdürülebilirlik ve yenilikçilik", "Sürdürülebilir kent planlaması", "Göç yönetimi", "Planlamada sürdürülebilirliğin yasal ve yönetsel boyutları", "Sürdürülebilir mimarlık", "Sürdürülebilir peyzaj planlaması", "Sürdürülebilir kentsel dönüşüm", "Tarihi alanlarda sürdürülebilir koruma", "Sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler" başlıklarının bulunduğu sunumlarla bilgi, deneyim ve çözüm önerilerini paylaşacak.

BİYOGAZ ÜRETİM TESİSİ PROJESİ HAKKINDA

Türkiye’de ilk kez kamu kurumu tarafından yatırımı gerçekleştirilen Biyogaz Üretim Tesisi, Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyünde kuruldu. Bölgede önemli bir potansiyele sahip hayvansal atıkları değerlendirerek enerji ve organik atığa dönüştürülen Biyogaz Tesisinin çevreye büyük katkısı olacak. Tesiste, 70 ton büyükbaş süt hayvancılığından kaynaklanan sıvı gübre, 35 ton küçükbaş besi hayvancılığından kaynaklanan katı gübre, 40 ton tavukçuluktan kaynaklanan katı gübre, 5 ton da çim biçme atıklarından yararlanılacak. Mevcut atıklarla birlikte tesiste günlük 9 bin 939 metreküp biyogaz üretilecek. Böylece yıllık 8 milyon 234 bin 400 kilowatt elektrik, 8 milyon 836 bin 917 kilowatt eşdeğeri ısı üretilmesi öngörülecek.

Bu Haber 2018-10-13 11:14:25 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin