GAZİANTEP, DÜNYA'NIN EN SEVİLEN 8?İNCİ KENTİ SEÇİLDİ

GAZİANTEP, DÜNYA'NIN EN SEVİLEN 8?İNCİ KENTİ SEÇİLDİ

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından düzenlenen Tek Dünya Kentleri Yarışması'nda 23 ülkeden 132 belediye arasında finale katılmaya hak kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Kentimi Seviyorum” kampanyasında 8'inci oldu.

Dünya’nın ekolojik sınırlarına riayet ederek refaha erişmesine olanak sağlayacak biçimde planlanan kentler birbirleriyle yarıştı. Tek Dünya Kentleri'nin yaratılmasına ve gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen çalışmaları yürüten WWF, bu konuda farkındalık oluşturmak için yarışma düzenledi. İklim değişikliğine dirençli ve yüzde 100 yenilenebilir enerjiye dayalı bir geleceğe yönelik küresel bir dönüşüm için kentlerin eyleme geçmesinin sağlanması amacıyla yapılan yarışmada kentler, hazırladıkları projeleri tanıttı.

İki yılda bir yapılan Tek Dünya Kentleri Yarışması'na katılan Büyükşehir Belediyesi, Gazi şehri başarıyla temsil etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü'nün 2011 ve 2016 yıllarında hazırladığı Gaziantep İklim Eylem Planları ile 2020 yılında Gaziantep'in kişi başına düşen enerji tüketim ve karbon ayak izini yüzde 20 azaltmayı hedefleyen projesi yarışmada, başarı elde etti, Dünya’nın dikkatini çekti.

WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yarışmada gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti, katılımları için teşekkürlerini sundu.

Bu Haber 2018-07-12 10:25:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u