GAZİANTEP OBEZİTE İLE MÜCADELE EYLEM PLANI BAŞLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde obezite ile mücadele kampanyası başlattı.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Festival Park'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Katılımcılar, buradan Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde bir kilometre kadar yürüdü. Antep fıstığı maskotlarının da yer aldığı yürüyüşe vatandaşlar ve engelliler de ellerinde dövizlerle destek verdi.

Festival Parktan başlayarak Masal Parkta son bulan kortej yürüyüşüne Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektör Yardımcısı Savaş Gürsoy, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'obeziteye dur de' yazılı tişört dağıtıldı. Protokol üyeleri kortej yürüyüşünün ardından Masal Parkta hastanelerin kurmuş oldukları stantları ziyaret etti. Kortej yürüyüşünün ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, obezitenin dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu belirterek, bütün dünya ülkelerinin obezite ile mücadele ettiğini kaydetti. Dünyanın bir tarafında günlük 1 dolar ile yaşamaya çalışan insanların olduğunu, diğer tarafta ise aşırı beslenmeden dolayı obezite hastası olan insanların olduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:

"Obezite yalnızca estetik açısından bakmamalıyız. Obeziteye sağlık açısından baktığımız zaman, çalışma hayatındaki masa başı işten dolayı, sağlık değerlerinin istenilen düzeyin altında olduğunu görüyoruz. Bu yüzden biz Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için; 5 bakanlığımız ile birlikte, 2 üniversitemizin desteği ile kampanyamızı başlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kampanyaya destek için; bir taraftan yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz bir taraftan şehir merkezinden Gaziantep Üniversitesine kadar olan yol üzerinde bisiklet yolu yapıyoruz. Sağlıklı besleneceğiz ama aktiviteyi de hayatımızın bir parçası yapacağız."

Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz ise obezite ile mücadele için, az ve öz yememiz gerektiğini belirterek, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından 'Obezite ile Mücadele Eylem Planı'nda yer alan kuruluşlar arasında protokol imzalandı.

Bu Haber 2017-05-17 09:46:22 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI