GAZİANTEP SANAT DOLU BİR HAFTAYA HAZIRLANIYOR

Devlet Opera ve Balesi’nin sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üzerine düşeni yapan Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin halka ücretsiz armağanı “Gaziantep Opera Bale Günleri” başlıyor.

Gaziantep Opera ve Bale Günleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Gaziantep Valiliği himayesinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziantep Üniversitesi’nin katkısıyla gerçekleştiriliyor. Programda bir müzikal komedi, bale ve bir çocuk oyunu var.

OPERA BALE GÜNLERİ BİR MÜZİKAL KOMEDİ İLE AÇILIYOR

Devlet Opera ve Balesi sahnelerinde yıllarca kapalı gişe oynayan eserlerden biri olan, müzikal komedi “Bir Tenor Aranıyor”, Ankara Devlet Opera Balesi tarafından 22 Nisan 2017 Cumartesi akşamı sahneleniyor. Sahne trafiği, neşeli şarkıları, komik diyalogları ve renkli kostümleriyle Gaziantepli seyircinin beğenisine sunuluyor. Bir opera topluluğunun temsil öncesi hazırlıkları, yaşadığı sorunlar karşısındaki pratik çözümleri ve başlarına gelen komik olaylar anlatılıyor.

PROGRAM 23 NİSAN’A ÖZEL MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU İLE DEVAM EDİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziantepli çocuklara bayram armağanı Değirmendeki Hazine, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnede. Ali Hoca’nın müzikleri ile eseri Can El sahneye koydu.

Zengin dekoru ve neşeli şarkılarıyla Gaziantepli çocuklara renkli ve eğlenceli anlar yaşatacak olan eser, seçimlerimizin ne kadar önemli olduğunu, verdiğimiz kararların başımıza neler getireceğini konu almakta. Zengin dekor ve kostümü, dansları ve şarkılarıyla küçük izleyicilerin ilgisini çekecek.

OPERA VE BALE GÜNLERİ OSMANLI PAYİTAHTININ EVİ HAREMİN GİZEMİ İLE VEDA EDİYOR

1998 yıllından beri, yurtiçi ve yurtdışında çok kereler seyirciyle buluşturulan Türk balesi “Harem” Osmanlı İmparatorluğu’nun payitahtı, padişahların evi gizemli haremin kapılarını açan eser, renkli dekor ve kostümleri, muhteşem danslarıyla büyüleyici bir atmosferde seyirciyi sonuna kadar nefessiz bırakacak. Haremin hikayesinin reji ve koreografisini devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler, dekor ve kostüm tasarımını ise tarih araştırmacısı Alexander Vasıllıev yaptı. Osmanlı Usûl Müziği eşliğinde 25 Nisan 2017 Pazartesi akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenecek “Harem” 2 perde.

GAZİANTEP OPERA VE BALE GÜNLERİ

(22-25 Nisan 2017 )

22 Nisan 2017             BİR TENOR ARANIYOR                            Müzik:  Ken LUDWIG

Cumartesi                    Ankara Devlet Opera ve Balesi                     Sahneye Koyan:  Doğan ÇELİK

Müzikal Komedi / 2 perde

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi (Saat: 20.00)

23 Nisan 2017            DEĞİRMENDEKİ HAZİNE                             Müzik: Ali HOCA

Pazar                          İzmir Devlet Opera ve Balesi                           Sahneye Koyan:  M. Can EL

Müzikli Çocuk Oyunu / 2 perde

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu (Saat: 13.00/16.00)

25 Nisan 2017,             HAREM                                              Müzik: Osmanlı Usül Müziği

Salı                               Ankara Devlet Opera ve Balesi             Koreograf: Merih ÇİMENCİLER

Bale / 2 perde

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi (Saat: 20.00)

NOT: Genel Müdürlük gerekli hallerde festival programında değişiklik yapabilir

Bu Haber 2017-04-20 09:18:46 Tarihinde Eklenmiştir.

• -GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ REKOR KIRDI

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, fl

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE ÖZEL BİR GÜN

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bul