GAZİANTEP SANAT DOLU BİR HAFTAYA HAZIRLANIYOR

Devlet Opera ve Balesi’nin sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üzerine düşeni yapan Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin halka ücretsiz armağanı “Gaziantep Opera Bale Günleri” başlıyor.

Gaziantep Opera ve Bale Günleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Gaziantep Valiliği himayesinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziantep Üniversitesi’nin katkısıyla gerçekleştiriliyor. Programda bir müzikal komedi, bale ve bir çocuk oyunu var.

OPERA BALE GÜNLERİ BİR MÜZİKAL KOMEDİ İLE AÇILIYOR

Devlet Opera ve Balesi sahnelerinde yıllarca kapalı gişe oynayan eserlerden biri olan, müzikal komedi “Bir Tenor Aranıyor”, Ankara Devlet Opera Balesi tarafından 22 Nisan 2017 Cumartesi akşamı sahneleniyor. Sahne trafiği, neşeli şarkıları, komik diyalogları ve renkli kostümleriyle Gaziantepli seyircinin beğenisine sunuluyor. Bir opera topluluğunun temsil öncesi hazırlıkları, yaşadığı sorunlar karşısındaki pratik çözümleri ve başlarına gelen komik olaylar anlatılıyor.

PROGRAM 23 NİSAN’A ÖZEL MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU İLE DEVAM EDİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziantepli çocuklara bayram armağanı Değirmendeki Hazine, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnede. Ali Hoca’nın müzikleri ile eseri Can El sahneye koydu.

Zengin dekoru ve neşeli şarkılarıyla Gaziantepli çocuklara renkli ve eğlenceli anlar yaşatacak olan eser, seçimlerimizin ne kadar önemli olduğunu, verdiğimiz kararların başımıza neler getireceğini konu almakta. Zengin dekor ve kostümü, dansları ve şarkılarıyla küçük izleyicilerin ilgisini çekecek.

OPERA VE BALE GÜNLERİ OSMANLI PAYİTAHTININ EVİ HAREMİN GİZEMİ İLE VEDA EDİYOR

1998 yıllından beri, yurtiçi ve yurtdışında çok kereler seyirciyle buluşturulan Türk balesi “Harem” Osmanlı İmparatorluğu’nun payitahtı, padişahların evi gizemli haremin kapılarını açan eser, renkli dekor ve kostümleri, muhteşem danslarıyla büyüleyici bir atmosferde seyirciyi sonuna kadar nefessiz bırakacak. Haremin hikayesinin reji ve koreografisini devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler, dekor ve kostüm tasarımını ise tarih araştırmacısı Alexander Vasıllıev yaptı. Osmanlı Usûl Müziği eşliğinde 25 Nisan 2017 Pazartesi akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenecek “Harem” 2 perde.

GAZİANTEP OPERA VE BALE GÜNLERİ

(22-25 Nisan 2017 )

22 Nisan 2017             BİR TENOR ARANIYOR                            Müzik:  Ken LUDWIG

Cumartesi                    Ankara Devlet Opera ve Balesi                     Sahneye Koyan:  Doğan ÇELİK

Müzikal Komedi / 2 perde

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi (Saat: 20.00)

23 Nisan 2017            DEĞİRMENDEKİ HAZİNE                             Müzik: Ali HOCA

Pazar                          İzmir Devlet Opera ve Balesi                           Sahneye Koyan:  M. Can EL

Müzikli Çocuk Oyunu / 2 perde

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu (Saat: 13.00/16.00)

25 Nisan 2017,             HAREM                                              Müzik: Osmanlı Usül Müziği

Salı                               Ankara Devlet Opera ve Balesi             Koreograf: Merih ÇİMENCİLER

Bale / 2 perde

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Kültür Merkezi (Saat: 20.00)

NOT: Genel Müdürlük gerekli hallerde festival programında değişiklik yapabilir

Bu Haber 2017-04-20 09:18:46 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları