GAZİANTEP SANAT MERKEZİ YENİ SANAT YILINA HIZLI GİRİŞ YAPTI

GAZİANTEP SANAT MERKEZİ YENİ SANAT YILINA HIZLI GİRİŞ YAPTI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Sanat Merkezi (GSM), yeni sanat yılına hızlı giriş yaptı. Eski Adliye binasının restore edilerek Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesiyle onlarca sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan merkez, yeni sanat yılının başlangıcı olarak belirlediği eylül ayında, önemli etkinlikler düzenledi.

7 Eylül’de Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin 13 branşta katıldığı yaz kursu çalışmalarına dönük sergi ve canlı performansıyla başlayan etkinlikler, Doç. Dr. Elif Şenel’in koordinatörlüğünde 12 sanatçının eserlerinin yer aldığı “Bi Düzine” karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

15-30 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan sergiyle birlikte Yazlık Sinema etkinliği kapsamında Gaziantep Sanat Merkezi avlusunda, “Sen Benim Her şeyimsin” adlı sinema filmi izleyicilerle buluştu. Tolga Çevik’in başrol oynadığı film, dağıtılan simit ve gazozun keyifle izlendi.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde son olarak “Bir Çömçe İlham, Binbir Çömçe Kelam” Zeynep Elbeyli kişisel sergisi açıldı. 35-40 tasarımın noterden tescilli yaklaşık 300 parçadan oluşan sergide, 15 tasarımın ilk örneği bu sergide tescillendi. 20 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, yoğun ilgi gördü.

Yeni dönemde birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği edecek Gaziantep Sanat Merkezi’nde, Kent Arşivi, Sanat Merkezi Kütüphanesi, Sanat Galerileri, Çocuk Sanat Merkezi, Yetişkin Sanat Atölyeleri, Gaziantep Endüstriyel Tasarım Atölyesi, Çok Amaçlı Salonlar, Sanat Restauran ve yapının kendini anlattığı mekânlar yer alıyor.

Bu Haber 2017-10-12 12:33:50 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u