GAZİANTEP SANAT MERKEZİ YENİ SANAT YILINA HIZLI GİRİŞ YAPTI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Sanat Merkezi (GSM), yeni sanat yılına hızlı giriş yaptı. Eski Adliye binasının restore edilerek Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesiyle onlarca sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan merkez, yeni sanat yılının başlangıcı olarak belirlediği eylül ayında, önemli etkinlikler düzenledi.

7 Eylül’de Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin 13 branşta katıldığı yaz kursu çalışmalarına dönük sergi ve canlı performansıyla başlayan etkinlikler, Doç. Dr. Elif Şenel’in koordinatörlüğünde 12 sanatçının eserlerinin yer aldığı “Bi Düzine” karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

15-30 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan sergiyle birlikte Yazlık Sinema etkinliği kapsamında Gaziantep Sanat Merkezi avlusunda, “Sen Benim Her şeyimsin” adlı sinema filmi izleyicilerle buluştu. Tolga Çevik’in başrol oynadığı film, dağıtılan simit ve gazozun keyifle izlendi.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde son olarak “Bir Çömçe İlham, Binbir Çömçe Kelam” Zeynep Elbeyli kişisel sergisi açıldı. 35-40 tasarımın noterden tescilli yaklaşık 300 parçadan oluşan sergide, 15 tasarımın ilk örneği bu sergide tescillendi. 20 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, yoğun ilgi gördü.

Yeni dönemde birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği edecek Gaziantep Sanat Merkezi’nde, Kent Arşivi, Sanat Merkezi Kütüphanesi, Sanat Galerileri, Çocuk Sanat Merkezi, Yetişkin Sanat Atölyeleri, Gaziantep Endüstriyel Tasarım Atölyesi, Çok Amaçlı Salonlar, Sanat Restauran ve yapının kendini anlattığı mekânlar yer alıyor.

Bu Haber 2017-10-12 12:33:50 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI