GAZİANTEP SİLUETİNİ DEĞİŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü üst yapı çalışmalarıyla yeşil alanları arttırdı, okulları onardı, köprülü kavşaklar ve sosyal tesisler yaptı, şehrin üst yapısını elden geçirdi, gazi şehrin çehresini değiştirdi.

Tarihi, kültürel ve sosyal dokusuyla bölgenin gıptayla baktığı Gaziantep, 2014-2017 yıllarında yeni bir yüze kavuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü, kentin siluetini değiştiren önemli projelere imza attı. Öncelikle şehir içi trafiğini rahatlatmak için köprülü kavşaklarla alternatif yollar açan Büyükşehir, yeşil alanı arttıran projelerle sosyal hayata dokundu. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 95 projenin 65'i tamamlandı, Gazianteplilerin hizmetine sunuldu. 2014-2017 yıllarında Büyükşehrin kasasından bugüne kadar 292 milyon lira çıktı.

Kamuoyunda sıkça tartışılan sıkışan kent trafiğini açmak amacıyla Şahinbey Köprülü Kavşağı, Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı, Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşağı ve Kahraman Emmioğlu Köprülü Kavşağı'nı yapan Büyükşehir, bu yatırımlara yaklaşık 90 milyon lira harcadı.

YEŞİL ALAN ARTTIRILDI

Şehri baştan aşağı yeşil alanlarla donatmak için büyük gayret sarf eden Büyükşehir, ilçelerde yeşil alan ihtiyacını karşılamaya dönük çalışmalarda, yaklaşık 232 bin metrekarelik alana 17 milyon lira maliyetli 10 adet park yaptı.

SOSYAL TESİSLER VE OKULLAR UNUTULMADI

Sosyal Tesis ve Taziye Evi projelerini 8 milyon 600 bin lirayla tamamlayan Büyükşehir, böylece şehrin en büyük eksikliğini gidermiş oldu. Şehrin eğitim kalitesini yükseltmek için 381 okulda onarım çalışmaları yürüten Büyükşehir, bu çalışmalara 4 milyon 300 bin lira harcadı.

PRESTİJLİ PROJELERE DEVAM EDİLDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü, 95 projenin 65'ini tamamladı, bitirilen projelere 292 milyon lira harcadı. Müdürlük, Engelli Yaşam Merkezi, Yetim Koordinasyon Merkezi, Gaziantep Kültür Kapısı gibi prestijli 30 adet yatırımı bitirebilmek için çalışmalarını yürütüyor.

4 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA YAPILACAK

Öte yandan, Beylerbeyi, Beykent ve Yeşilvadi-Havayolları kesişindeki köprülü kavşağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi. Karayolları Genel Müdürlüğünce yapımı devam ediyor. Bunun yanı sıra Kemal Köker Köprülü Kavşağı'nın hem projesini hem de yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Bu Haber 2017-09-12 10:33:00 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık