GAZİANTEP SİLUETİNİ DEĞİŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü üst yapı çalışmalarıyla yeşil alanları arttırdı, okulları onardı, köprülü kavşaklar ve sosyal tesisler yaptı, şehrin üst yapısını elden geçirdi, gazi şehrin çehresini değiştirdi.

Tarihi, kültürel ve sosyal dokusuyla bölgenin gıptayla baktığı Gaziantep, 2014-2017 yıllarında yeni bir yüze kavuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü, kentin siluetini değiştiren önemli projelere imza attı. Öncelikle şehir içi trafiğini rahatlatmak için köprülü kavşaklarla alternatif yollar açan Büyükşehir, yeşil alanı arttıran projelerle sosyal hayata dokundu. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 95 projenin 65'i tamamlandı, Gazianteplilerin hizmetine sunuldu. 2014-2017 yıllarında Büyükşehrin kasasından bugüne kadar 292 milyon lira çıktı.

Kamuoyunda sıkça tartışılan sıkışan kent trafiğini açmak amacıyla Şahinbey Köprülü Kavşağı, Dr. Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı, Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşağı ve Kahraman Emmioğlu Köprülü Kavşağı'nı yapan Büyükşehir, bu yatırımlara yaklaşık 90 milyon lira harcadı.

YEŞİL ALAN ARTTIRILDI

Şehri baştan aşağı yeşil alanlarla donatmak için büyük gayret sarf eden Büyükşehir, ilçelerde yeşil alan ihtiyacını karşılamaya dönük çalışmalarda, yaklaşık 232 bin metrekarelik alana 17 milyon lira maliyetli 10 adet park yaptı.

SOSYAL TESİSLER VE OKULLAR UNUTULMADI

Sosyal Tesis ve Taziye Evi projelerini 8 milyon 600 bin lirayla tamamlayan Büyükşehir, böylece şehrin en büyük eksikliğini gidermiş oldu. Şehrin eğitim kalitesini yükseltmek için 381 okulda onarım çalışmaları yürüten Büyükşehir, bu çalışmalara 4 milyon 300 bin lira harcadı.

PRESTİJLİ PROJELERE DEVAM EDİLDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü, 95 projenin 65'ini tamamladı, bitirilen projelere 292 milyon lira harcadı. Müdürlük, Engelli Yaşam Merkezi, Yetim Koordinasyon Merkezi, Gaziantep Kültür Kapısı gibi prestijli 30 adet yatırımı bitirebilmek için çalışmalarını yürütüyor.

4 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA YAPILACAK

Öte yandan, Beylerbeyi, Beykent ve Yeşilvadi-Havayolları kesişindeki köprülü kavşağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi. Karayolları Genel Müdürlüğünce yapımı devam ediyor. Bunun yanı sıra Kemal Köker Köprülü Kavşağı'nın hem projesini hem de yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Bu Haber 2017-09-12 10:33:00 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul fo

• BAŞKAN ŞAHİN, GKV ÖZEL OKULLARI’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İlklerin altına imza atmayı başaran güçlü vizyonu, kararlılığı ve tuttuğunu koparma azmiyle öncü olan başkan, hiç durmadı, sürekli arayış içerisine girdi. 2002 yılında milletvekili olarak meclise giren Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Kuruc