GAZİANTEP'İN YÖRESEL LEZZETLERİ POLONYALILARA TANITILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 22-26 Eylül 2017 tarihleri arasında Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu Avrupa Mutfak Mirası Ağı’nın öncülüğünde düzenlenen fuara, Türkiye’den Gaziantep ve Alanya, Romanya, Moldova, Belarus, Çekya, İsveç, Letonya ve Estonya’nın çeşitli şehrinden katılım sağlandı. 50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği  fuarda, Gaziantep, baklava, taze ve tuzlu Antep fıstığı, cevizli muska, cevizli sucuk, fıstık ezmesi ve Menengiç kahvesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Taze fıstık ve Menengiç kahvesini ilk kez tadan Polonyalılar, standın önünde uzun kuyruk oluşturdu, tattıkları lezzet karşısında hayranlıkların gizleyemedi.

Öte yandan fuarın beraberinde Culinary Heritage Europe’un düzenlediği yıllık forum toplantısı gerçekleştirildi. Culinary Heritage tarafından organize edilen teknik gezilerde, Polonya’nın dünyaca meşhur kâğıt helvası, meyve kurutma tesisleri, sucuk ve sosis fabrikaları ve üretim süreçleri tanıtıldı.

Poznan valisi ve belediye başkanıyla diğer şehir ve ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla yapılan forum sonrası, Poznan valisi Jacek Jaskowıak, verdiği gala yemeğinde tüm katılımcılara Polonya halkına kültür ve mutfaklarını tanıttıkları için teşekkür etti.

Dört gün süren Yöresel Lezzetler Fuarı’na, 200’ün üzerinde yerel ve uluslararası katılımcı iştirak etti.

Bu Haber 2017-10-10 10:34:34 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI