GAZİANTEP'İN YÖRESEL LEZZETLERİ POLONYALILARA TANITILDI

GAZİANTEP'İN YÖRESEL LEZZETLERİ POLONYALILARA TANITILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 22-26 Eylül 2017 tarihleri arasında Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu Avrupa Mutfak Mirası Ağı’nın öncülüğünde düzenlenen fuara, Türkiye’den Gaziantep ve Alanya, Romanya, Moldova, Belarus, Çekya, İsveç, Letonya ve Estonya’nın çeşitli şehrinden katılım sağlandı. 50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği  fuarda, Gaziantep, baklava, taze ve tuzlu Antep fıstığı, cevizli muska, cevizli sucuk, fıstık ezmesi ve Menengiç kahvesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Taze fıstık ve Menengiç kahvesini ilk kez tadan Polonyalılar, standın önünde uzun kuyruk oluşturdu, tattıkları lezzet karşısında hayranlıkların gizleyemedi.

Öte yandan fuarın beraberinde Culinary Heritage Europe’un düzenlediği yıllık forum toplantısı gerçekleştirildi. Culinary Heritage tarafından organize edilen teknik gezilerde, Polonya’nın dünyaca meşhur kâğıt helvası, meyve kurutma tesisleri, sucuk ve sosis fabrikaları ve üretim süreçleri tanıtıldı.

Poznan valisi ve belediye başkanıyla diğer şehir ve ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla yapılan forum sonrası, Poznan valisi Jacek Jaskowıak, verdiği gala yemeğinde tüm katılımcılara Polonya halkına kültür ve mutfaklarını tanıttıkları için teşekkür etti.

Dört gün süren Yöresel Lezzetler Fuarı’na, 200’ün üzerinde yerel ve uluslararası katılımcı iştirak etti.

Bu Haber 2017-10-10 10:34:34 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u