GAZİANTEP’TE “AİLE DESTEK MERKEZİ” KURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM) hizmet vermeye devam ediyor.

Ailenin yaşam kalitesini yükseltmek ve aile birliğini korumak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmeleri ve sorun  çözme becerilerinin geliştirilmesi için danışmanlık, yönlendirme ve eğitim hizmeti vermek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı kurulan merkez, iki alanda hizmet veriyor.

Danışmanlık ve destek hizmetleri kapsamında aile fertlerine yönelik uzmanlarca destek ve danışmanlık, gerektiği durumlarda da yönlendirmeler  yapılıyor. Yüz yüze görüşmede randevu sistemiyle çalışılıyor, herhangi bir ücret alınmıyor.

Yaşam boyu eğitim hizmetleri çerçevesinde ise bireylere, gençlere ve ailelere yönelik, aile içi iletişim, çatışma çözümü, temel anne-babalık eğitimi, çocuklarla iletişim, ergenlik dönemi ve anne-baba tutumları, stres yönetimi, öfke kontrolü gibi başlıklarda paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılıyor.

GADEM, aileleri değişen toplum yapısı ve şartları konularında bilgilendirmek ve bu anlamda güçlendirecek eğitim ve hizmetleri konusunda yardımcı ve rehber olmayı, aile sorunlarının temeli olan aile içi iletişimde bireylere empati kazandırarak çözüm odaklı yaklaşımlar sunmak, ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için sorun çözme becerisi kazandırmak, sağlıklı ailelerin oluşturulması için bireyleri bilinçlendirmek ve yetişkinler ile gençler için ihtiyaçlarına göre ilgili konularda öğrenme fırsatları sunmayı hedefliyor.

Merkeze başvurmak isteyenler 322 45 70 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Bu Haber 2017-02-11 14:33:12 Tarihinde Eklenmiştir.

• UMUDA REKOR BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısı 2 bin 582’ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla yeniden yaşatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlar ve oyuncak kültür