GAZİANTEP’TE “AİLE DESTEK MERKEZİ” KURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM) hizmet vermeye devam ediyor.

Ailenin yaşam kalitesini yükseltmek ve aile birliğini korumak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmeleri ve sorun  çözme becerilerinin geliştirilmesi için danışmanlık, yönlendirme ve eğitim hizmeti vermek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı kurulan merkez, iki alanda hizmet veriyor.

Danışmanlık ve destek hizmetleri kapsamında aile fertlerine yönelik uzmanlarca destek ve danışmanlık, gerektiği durumlarda da yönlendirmeler  yapılıyor. Yüz yüze görüşmede randevu sistemiyle çalışılıyor, herhangi bir ücret alınmıyor.

Yaşam boyu eğitim hizmetleri çerçevesinde ise bireylere, gençlere ve ailelere yönelik, aile içi iletişim, çatışma çözümü, temel anne-babalık eğitimi, çocuklarla iletişim, ergenlik dönemi ve anne-baba tutumları, stres yönetimi, öfke kontrolü gibi başlıklarda paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılıyor.

GADEM, aileleri değişen toplum yapısı ve şartları konularında bilgilendirmek ve bu anlamda güçlendirecek eğitim ve hizmetleri konusunda yardımcı ve rehber olmayı, aile sorunlarının temeli olan aile içi iletişimde bireylere empati kazandırarak çözüm odaklı yaklaşımlar sunmak, ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için sorun çözme becerisi kazandırmak, sağlıklı ailelerin oluşturulması için bireyleri bilinçlendirmek ve yetişkinler ile gençler için ihtiyaçlarına göre ilgili konularda öğrenme fırsatları sunmayı hedefliyor.

Merkeze başvurmak isteyenler 322 45 70 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Bu Haber 2017-02-11 14:33:12 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları