GAZİANTEP’TE “AİLE DESTEK MERKEZİ” KURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM) hizmet vermeye devam ediyor.

Ailenin yaşam kalitesini yükseltmek ve aile birliğini korumak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmeleri ve sorun  çözme becerilerinin geliştirilmesi için danışmanlık, yönlendirme ve eğitim hizmeti vermek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı kurulan merkez, iki alanda hizmet veriyor.

Danışmanlık ve destek hizmetleri kapsamında aile fertlerine yönelik uzmanlarca destek ve danışmanlık, gerektiği durumlarda da yönlendirmeler  yapılıyor. Yüz yüze görüşmede randevu sistemiyle çalışılıyor, herhangi bir ücret alınmıyor.

Yaşam boyu eğitim hizmetleri çerçevesinde ise bireylere, gençlere ve ailelere yönelik, aile içi iletişim, çatışma çözümü, temel anne-babalık eğitimi, çocuklarla iletişim, ergenlik dönemi ve anne-baba tutumları, stres yönetimi, öfke kontrolü gibi başlıklarda paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılıyor.

GADEM, aileleri değişen toplum yapısı ve şartları konularında bilgilendirmek ve bu anlamda güçlendirecek eğitim ve hizmetleri konusunda yardımcı ve rehber olmayı, aile sorunlarının temeli olan aile içi iletişimde bireylere empati kazandırarak çözüm odaklı yaklaşımlar sunmak, ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için sorun çözme becerisi kazandırmak, sağlıklı ailelerin oluşturulması için bireyleri bilinçlendirmek ve yetişkinler ile gençler için ihtiyaçlarına göre ilgili konularda öğrenme fırsatları sunmayı hedefliyor.

Merkeze başvurmak isteyenler 322 45 70 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.

Bu Haber 2017-02-11 14:33:12 Tarihinde Eklenmiştir.

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM