“GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA PROJESİ”NDE AKKENT-KARATAŞ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

“GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA PROJESİ”NDE AKKENT-KARATAŞ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi” kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Sağlık, çevre, ulaşım ve ekonomik açıdan gazi şehri rahatlatacak Büyükşehir, insanı merkeze alan çalışmalarıyla dikkati çekti bu kapsamda kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak için önemli çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının hazırladığı bisiklet yolu projeleri çerçevesinde bisiklet kullanımını özendirmek için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi”nde, Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi, bölgede çalışmalar başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pilot bölge uygulamasında olan okullardaki öğretmenlere bisiklet farkındalığını oluşturmak için konferans düzenlendi. Bisikletin her alanda önemli olduğunu sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet, güvenlik açısından vurgulanan konferansta, şehirde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsedildi.

Konferansa, Ali Tiryakioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Hayri Kaya Ortaokulu, Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mennan Usta Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Emin Fevzi Uslu İlkokulu, Bağlar Başı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Bu Haber 2018-01-11 10:19:06 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,