“GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA PROJESİ”NDE AKKENT-KARATAŞ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

“GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA PROJESİ”NDE AKKENT-KARATAŞ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi” kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Sağlık, çevre, ulaşım ve ekonomik açıdan gazi şehri rahatlatacak Büyükşehir, insanı merkeze alan çalışmalarıyla dikkati çekti bu kapsamda kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak için önemli çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının hazırladığı bisiklet yolu projeleri çerçevesinde bisiklet kullanımını özendirmek için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi”nde, Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi, bölgede çalışmalar başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pilot bölge uygulamasında olan okullardaki öğretmenlere bisiklet farkındalığını oluşturmak için konferans düzenlendi. Bisikletin her alanda önemli olduğunu sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet, güvenlik açısından vurgulanan konferansta, şehirde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsedildi.

Konferansa, Ali Tiryakioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Hayri Kaya Ortaokulu, Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mennan Usta Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Emin Fevzi Uslu İlkokulu, Bağlar Başı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Bu Haber 2018-01-11 10:19:06 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u