“GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA PROJESİ”NDE AKKENT-KARATAŞ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi” kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Sağlık, çevre, ulaşım ve ekonomik açıdan gazi şehri rahatlatacak Büyükşehir, insanı merkeze alan çalışmalarıyla dikkati çekti bu kapsamda kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak için önemli çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının hazırladığı bisiklet yolu projeleri çerçevesinde bisiklet kullanımını özendirmek için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi”nde, Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi, bölgede çalışmalar başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pilot bölge uygulamasında olan okullardaki öğretmenlere bisiklet farkındalığını oluşturmak için konferans düzenlendi. Bisikletin her alanda önemli olduğunu sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet, güvenlik açısından vurgulanan konferansta, şehirde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsedildi.

Konferansa, Ali Tiryakioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Hayri Kaya Ortaokulu, Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mennan Usta Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Emin Fevzi Uslu İlkokulu, Bağlar Başı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Bu Haber 2018-01-11 10:19:06 Tarihinde Eklenmiştir.

• ÇOCUKLAR YAZAR BESTAMİ YAZGAN İLE BİR ARAYA GELDİ

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDI

Önceki gün, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet, yeni köprüde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 27 yıl önce Büyükşehir Belediyesi karşısına

• BÜYÜKŞEHİR, UYUŞTURUCUYA YÖNELİK ÖNLEYİCİ TEDBİRLER İÇİN SAHADA