İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

BÜYÜKŞEHİR’İN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE ÜNİVERSİTELERDE İNOVASYON KULÜBÜ KURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde, şehirdeki 4 üniversite bünyesinde ayrı ayrı kurulan İnovasyon Kulübü’nün ilk toplantısı, Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle iletişim kurmak amacıyla kentteki üniversiteler hareketlendirildi. AR- GE ve İnovasyon Daire Başkanlığının girişimleri sonucunda; GAÜN, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi’yle Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulan İnovasyon Kulüpleri’yle ortak çalışmalara başlandı.

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yeni kurulan GAÜN İnovasyon Kulübü toplantısı, üniversite kulüpleriyle daire başkanlığı arasındaki işbirliği üzerine inşa edildi. Ortak düzenlenmesi planlanan sertifikalı eğitimler, yarışmalar, çalıştaylar ve gençlik buluşmaları hakkında bilgi verildi. AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanlığı’nın çalışmalarını uzman Aydan Zorçelik, sunum eşliğinde anlattı.

ARSLAN: İNOVASYON KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRECEĞİZ

Toplantıda konuşan AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanı Meryem Arslan, tecrübelerinden ve inovasyon alanındaki çalışmalardan bahsederek, “Buraya bir misyon üzerine geldim. Güneydoğu’da inovasyon kültürünü yerleştirmek. İlk adımımız da Gaziantep. Burada ilk uygulamaları ben ve ekibim yapmak istiyorum. Dünya’da, oluşturulan merkezlerle inovasyon kültürünün herkese ulaşması ve yerleşmesi hedefleniyor. Ben oluşturduğum bu birikimi paylaşmak ve şehre katkı sağlamak için buradayım. ‘Neden üniversitelerdeyiz?’ Çünkü yapabileceğimiz çalışmalarla inovasyon kültürünü öğrencilerin katılımını sağlayarak da halka ve sizlere dokunmayı hedefliyoruz.  Sizin gelişiminiz ve sizinle beraber gelişmek hedefimiz. Böyle bir misyonumuz var. Akıllı şehircilik 2.0 ile ilgilenen varsa bilirler inovasyon bu noktada önemlidir. Ona yöneliyoruz ve zamanla sizde şahit olacaksınız ki şehre dokunacağız. İnovasyon kültürünü yerleştirmek çok önemli bir amaç. Bu bir anahtar. İnovasyon sadece çeşitli projeler yapmak değil. Sorunlara yaratıcı çözüm bulmak aynı zamanda. Bunun için çalışacağız. İnovasyon ekosisteminin oluşmasında halkın ve siz gençlerin katılımı çok önemli” dedi.

CEYLAN: DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Gönüllü Kuruluşlar Koordinatör yardımcısı Ömer Ceylan ise, “Bu kulüp çatısı altında bizler, ‘bunları planladık, bunlar yapılacak’ diye bir şey söz konusu değil. Beraber oluşturup, beraber karar vereceğiz ve istediklerinizin nitelikli olanlarını öncelik sıralamasına göre belirleyip hep beraber uygulayacağız. Büyükşehir Belediyesi bu konuda sadece sizin yanınızda imkânsızlıkları imkânlı hale getirmek için burada. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi, yapmak istediklerinizi öncelik sıralamasına göre belirleyip bunları uygulama sahasına dökmek için buradayız” diye konuştu.

TAN: AKTİF ÖĞRENCİLER İŞSİZLİK İŞKENCESİ ÇEKMEZ

GAÜN İnovasyon Kulübü Danışmanı öğretim görevlisi Dr. Ahmet Tan da belediyeyle öğrenciler arasında bir köprü vazifesi göreceğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Siz isteyeceksiniz söyleyeceksiniz biz de karşılığının verilebilmesi için daire başkanlığının kapısını çalacağız, size yol açacağız. Benim gözlemim herhangi bir toplulukta aktif bir görev alan, toplulukların etkinliklerini aktif olarak takip eden öğrenciler işsizlik işkencesi çekmiyor. Bu açıdan sizler şanslısınız. İsteyin, katılın, talep edin. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin bu toplulukla üniversitenin içine girdiği için teşekkür ediyorum.”

Bu Haber 2019-10-22 10:39:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 518 OKULA SPOR MALZEMESİ

“Spor Dostu Kent” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gazi şehir, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerle kentin spor altyapı kültürünü sağlamlaştırmaya başladı. Bu çerçevede büyükşehir, okullarda

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• "BİR FİKRİM VAR" PROJESİ, ÜNİVERSİTELİLERLE HAYAT BULACAK!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde bulunan, Gazi şehirdeki 4 üniversitenin şehrin yaşamında, üretimine katkı sağlamasını ve inovasyon kültürünün yerleşmesini hedefleyen “Bir Fikrim Var&r

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE SAĞLIK HAMLESİ!

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Dr. Kaya Avcı, sağlık personeli Havva Orhan, Melek Akar ve Ümmügülsüm Sürücü ile Uzman Psiko

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!