İŞİTME ENGELLİ ANNELER İÇİN BEBEK SESİ ALGILAYICISI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından işitme engelli ebeveynlerin bebeklerinin ağladığından haberdar olmaları için "Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin" projesi kapsamında "bebek sesi algılayıcısı" hediye edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2,5 aylık bebekleri bulunan işitme engelli Esra ve Yalçın Aydın çiftini ziyaret etti.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmayla engelli ailelere destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Aydın çiftinin doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Şahin, "Hem anne hem de baba engelli olduğu için desteğe ihtiyaçları var. Annenin yanında kimse yok. Baba da çalışıyor. Annenin çocuğuna sağlıklı bakabilmesi için 'Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin' projemizde teknolojiyi kullandık. Bebek ağladığı zaman anne cihazdaki titreşim ve ışık sayesinde bebeğin ağladığını hissedip ilgileniyor." dedi.

Gaziantep'te yaklaşık 200 işitme engelli ebeveyn olduğunu dile getiren Şahin, söz konusu teknolojik destekle ailelerin yaşamını kolaylaştırdıklarını aktardı.

Bir anne kadın olarak empati yaptığı zaman bunun ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu fark ettiğini vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra Hasan bebeğimiz ağlamayacak. 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engellilerin önündeki engeli kaldırmak için bir değişim yaşanmaya başladı. Sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. En büyük iş yerel yönetimlerin, belediyelerin. Yaklaşık 2,5 yıl önce sistemi kurarken 'engelli kardeşimizin önündeki her türlü engeli kaldıracağız' felsefesiyle yola çıktık. Güçlü kurumsal alt yapı kurduk ve bu engelliler biriminin başına engelli birini koyduk. Bu önemli bir farkındalık. Bedensel, görme, işitme, zihinsel engeliler var. Her grubun ihtiyaçları, talepleri farklı. Toptan yaklaşırsanız birinin işine yarayan diğerinin işine yaramayabilir. Uzmanlaşmış çalışmalar yapmamız gerekiyor."

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de işitme engelliler için başlatılan bebek sesi algılayıcısı ve kapı zili sistemi projesini hakkında bilgi verdi.

AİLELERE IŞIKLI ZİL SİSTEMİ DE KURULDU

Anne Esra Aydın da bebeği ağladığında fark edemediğini bunun için uyuyamadığını belirterek, cihaz sayesinde çok rahatladığını dile getirdi.

Cihazdaki titreşim sayesinde bebeğin ağladığını hemen fark ettiğini vurgulayan Aydın, “Bizi kurtardınız, Allah'ım da sizin yardımcınız olsun. Ben korkumdan adım atamıyordum. Şimdi çok rahatım. Eşim çalıştığı için sürekli ben tekim. Cihaz gelmeden önce uyuyamıyordum, yemek yiyemiyordum aklım sürekli bebeğimdeydi." diye konuştu.

Baba Yalçın Aydın ise cihaz geldikten sonra çok rahatladıklarını dile getirerek, ışıklı zil sistemi için de Şahin ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Öte yandan Fatma Şahin ve beraberindekiler 8 aylık bebekleri bulunun işitme engelli Adem ve Esra Karakuş çiftini de ziyaret ederek bebek sesi algılayıcısı ve ışıklı zil sistemi hediye etti.

Ziyaretlerde ailelere “Hoşgeldin Minik Hemşehrim” projesi kapsamında hazırlanan hediye paketleri de takdim edildi.

Bu Haber 2017-01-05 13:05:17 Tarihinde Eklenmiştir.

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM