İŞİTME ENGELLİ ANNELER İÇİN BEBEK SESİ ALGILAYICISI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından işitme engelli ebeveynlerin bebeklerinin ağladığından haberdar olmaları için "Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin" projesi kapsamında "bebek sesi algılayıcısı" hediye edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2,5 aylık bebekleri bulunan işitme engelli Esra ve Yalçın Aydın çiftini ziyaret etti.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmayla engelli ailelere destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Aydın çiftinin doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Şahin, "Hem anne hem de baba engelli olduğu için desteğe ihtiyaçları var. Annenin yanında kimse yok. Baba da çalışıyor. Annenin çocuğuna sağlıklı bakabilmesi için 'Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin' projemizde teknolojiyi kullandık. Bebek ağladığı zaman anne cihazdaki titreşim ve ışık sayesinde bebeğin ağladığını hissedip ilgileniyor." dedi.

Gaziantep'te yaklaşık 200 işitme engelli ebeveyn olduğunu dile getiren Şahin, söz konusu teknolojik destekle ailelerin yaşamını kolaylaştırdıklarını aktardı.

Bir anne kadın olarak empati yaptığı zaman bunun ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu fark ettiğini vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra Hasan bebeğimiz ağlamayacak. 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engellilerin önündeki engeli kaldırmak için bir değişim yaşanmaya başladı. Sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. En büyük iş yerel yönetimlerin, belediyelerin. Yaklaşık 2,5 yıl önce sistemi kurarken 'engelli kardeşimizin önündeki her türlü engeli kaldıracağız' felsefesiyle yola çıktık. Güçlü kurumsal alt yapı kurduk ve bu engelliler biriminin başına engelli birini koyduk. Bu önemli bir farkındalık. Bedensel, görme, işitme, zihinsel engeliler var. Her grubun ihtiyaçları, talepleri farklı. Toptan yaklaşırsanız birinin işine yarayan diğerinin işine yaramayabilir. Uzmanlaşmış çalışmalar yapmamız gerekiyor."

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de işitme engelliler için başlatılan bebek sesi algılayıcısı ve kapı zili sistemi projesini hakkında bilgi verdi.

AİLELERE IŞIKLI ZİL SİSTEMİ DE KURULDU

Anne Esra Aydın da bebeği ağladığında fark edemediğini bunun için uyuyamadığını belirterek, cihaz sayesinde çok rahatladığını dile getirdi.

Cihazdaki titreşim sayesinde bebeğin ağladığını hemen fark ettiğini vurgulayan Aydın, “Bizi kurtardınız, Allah'ım da sizin yardımcınız olsun. Ben korkumdan adım atamıyordum. Şimdi çok rahatım. Eşim çalıştığı için sürekli ben tekim. Cihaz gelmeden önce uyuyamıyordum, yemek yiyemiyordum aklım sürekli bebeğimdeydi." diye konuştu.

Baba Yalçın Aydın ise cihaz geldikten sonra çok rahatladıklarını dile getirerek, ışıklı zil sistemi için de Şahin ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Öte yandan Fatma Şahin ve beraberindekiler 8 aylık bebekleri bulunun işitme engelli Adem ve Esra Karakuş çiftini de ziyaret ederek bebek sesi algılayıcısı ve ışıklı zil sistemi hediye etti.

Ziyaretlerde ailelere “Hoşgeldin Minik Hemşehrim” projesi kapsamında hazırlanan hediye paketleri de takdim edildi.

Bu Haber 2017-01-05 13:05:17 Tarihinde Eklenmiştir.

• UĞURLUEL, SELAMLIK SOHBETLERDE "YAVUZ SULTAN SELİM”İ ANLATTI

Tarih Araştırmacısı Talha Uğurluel tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yavuz Sultan Selim’in Amasya’da dünyaya geldiğini, babasının Sultan II. Beyazid olduğu

• ZABITADAN ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE DENETİM

Vatandaş ve okullardan gelen şikayetleri de dikkate alan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, önceki gün Karataş İMKB İlköğretim Okulu önünde öğrenci servislerine denetim gerçekleştirdi. Gelen servislerde sürücü belgesi, y

• BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ STADYUMUN İNŞASINA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapımında yoğun çaba gösterdiği ve "Gaziantep Arena" adını verilen stadyuma Büyükşehir Belediyesince 50 metre genişliğinde, 700 metre uzunluğunda imar yolu açılarak, 3.686,95 ton asfalt kullanılarak sıcak asfalt

• BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİ 520 BİN KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ

2015 yılında ise 475 bin 831’i yerli, 19 bin 790’ı yabancı olmak üzere toplamda 495 bin 621 kişi ziyaret etmişti. Sanayi, ticaret, turizm, tarih ve gastronomisiyle dikkat çeken Gaziantep'in müzeleri de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

• BÜYÜKŞEHİR ÇİFTÇİLERE KEÇİ DAĞITTI

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban ilçesinin Eski Altıntaş Mahallesi’ndeki dağıtım töreninde, projenin daha önce başka bir yerde uygulanmadığını belirterek, çok şanslı olduklarını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başka

• İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Engelli baba Orhan Düzer(41), eşi Zekiye (41), çocukları Seda (12), Zeynel (10) ve Halil (5) Eyüboğlu Mahallesi’nde yaşayan ailenin dramını anlatan habere duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Daire Başkanlığı aracılığıyla