JICA GASKİ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

GASKİ Genel Müdürlüğü, Gaziantep’in kanalizasyon ve içme suyu için destek aldığı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan (JICA) bir destek daha aldı.

2016 yılı içerisinde GASKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası A. Ş ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında “Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında 275 milyon TL’lik kredi anlaşması imzalanmıştı.

GASKİ, bu kapsamda yapım maliyeti oldukça yüksek olan; Beylerbeyi-Beykent Bölgesi içme suyu kanalizasyon projesi, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, İbrahimli-2 içme suyu kanalizasyon projesi, Kızılhisar-Serince içme suyu kanalizasyon projesi, Kilisyolu-Bozda bölgesi kanalizasyon projesi, kayıp–kaçakların azaltılmasına yönelik boru değişim projesi gibi birçok alanda çalışmalar yaptı.

Önceki gün Gaziantep’e gelen JICA Türkiye Temsilcisi Endo Mayumi başkanlığındaki Japon heyeti ile GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler bir araya geldi. Yatırımlar hakkında görüşmelerin yapıldığı bilgilendirme toplantısına Genel Müdür Yardımcısı Sait Torun, Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Kenan Gülşen ve şube müdürleri de iştirak etti.

Olumlu bir havada gerçekleştirilen toplantının ardından heyet Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de makamında ziyaret etti. JICA temsilcileri ziyaret sırasında çalışmaları yerinde incelemekten mutlu olduklarını ve devam eden çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu Haber 2017-06-17 13:31:42 Tarihinde Eklenmiştir.

• -GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ REKOR KIRDI

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, fl

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE ÖZEL BİR GÜN

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bul