KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNDE YENİ HEDEF: EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Dünya’nın 20 ülkesinden 22 kardeş şehri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel anlamda gerçekleştirdiği işbirliğiyle ülke ve şehir tanıtımına önemli katkı sağlamayı başardı.

Büyükşehir, Dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdürdü. Bu kapsamda ülke ve şehir ekonomisine katkı sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bugüne dek ciddi faaliyetler yürüttüğü Ukrayna’nın Kharkiv Belediyesi yetkilileriyle önemli bir işbirliğine daha imza attı.

Kharkiv Belediyesi Yatırım İşleri Daire Başkanlığı temsilcileri, Ukrayna parlamento meclisinden milletvekilleri ve tekstil alanında faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi.

Kharkivli yetkililer, Gaziantep Organize Sanayi Bölge (GOSB) Başkanı Deniz Köken, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Genel Sekreteri Kürşat Göncü'yü makamında görüştü, ticari anlamda her iki şehre katkı sağlayacak konularda fikir alışverişlerinde bulundu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika ziyaretlerinden memnun kalan heyet, Gaziantep'in ticaret hacminin büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Yatırım İşleri Şube Müdürü Konstantin Kudryavtsev, Gaziantepli idareci ve iş adamlarını yakın bir zamanda Kharkiv Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Fuarına davet etti.

Kudryavtsev,  fuarla tekstil alanında çalışan diğer iş adamlarıyla önemli görüşmeler yapılabileceğini, ticari anlamda daha fazla yol alınabileceğini dile getirerek, ilişkilerin gelişmesi için bu ziyaretin ilk adım olduğunu belirti.

Heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e ve ziyarette emeği geçen herkese teşekkür etti, şehirden ayrıldı.

Bu Haber 2017-10-10 10:51:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI