KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNDE YENİ HEDEF: EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNDE YENİ HEDEF: EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Dünya’nın 20 ülkesinden 22 kardeş şehri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel anlamda gerçekleştirdiği işbirliğiyle ülke ve şehir tanıtımına önemli katkı sağlamayı başardı.

Büyükşehir, Dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdürdü. Bu kapsamda ülke ve şehir ekonomisine katkı sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bugüne dek ciddi faaliyetler yürüttüğü Ukrayna’nın Kharkiv Belediyesi yetkilileriyle önemli bir işbirliğine daha imza attı.

Kharkiv Belediyesi Yatırım İşleri Daire Başkanlığı temsilcileri, Ukrayna parlamento meclisinden milletvekilleri ve tekstil alanında faaliyet gösteren iş adamlarından oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi.

Kharkivli yetkililer, Gaziantep Organize Sanayi Bölge (GOSB) Başkanı Deniz Köken, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Genel Sekreteri Kürşat Göncü'yü makamında görüştü, ticari anlamda her iki şehre katkı sağlayacak konularda fikir alışverişlerinde bulundu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika ziyaretlerinden memnun kalan heyet, Gaziantep'in ticaret hacminin büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Yatırım İşleri Şube Müdürü Konstantin Kudryavtsev, Gaziantepli idareci ve iş adamlarını yakın bir zamanda Kharkiv Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Tekstil Fuarına davet etti.

Kudryavtsev,  fuarla tekstil alanında çalışan diğer iş adamlarıyla önemli görüşmeler yapılabileceğini, ticari anlamda daha fazla yol alınabileceğini dile getirerek, ilişkilerin gelişmesi için bu ziyaretin ilk adım olduğunu belirti.

Heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e ve ziyarette emeği geçen herkese teşekkür etti, şehirden ayrıldı.

Bu Haber 2017-10-10 10:51:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u