KARŞIYAKA KÖPRÜ İNŞAATI ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

KARŞIYAKA KÖPRÜ İNŞAATI ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek olan Gaziray projesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarından merhum Adnan Menderes döneminde yaptırılan 65 yıllık Karşıyaka Köprüsü’nün yerine kurulacak yeni köprünün yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğinde yapılacak kent içi toplu taşımacılık sistemi olarak tanımlanan Gaziray’a yönelik inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. 6 metre genişliğinde 2.10 metre yüksekliğindeki Karşıyaka Köprüsü’nün yerine 25 metre genişliğinde, 4 metre yüksekliğinde yeni bir köprü yapan Büyükşehir, çalışmalarda sona yaklaştı.

Merhum Adnan Menderes döneminde tam 65 yıl önce yaptırılan Karşıyaka Köprüsü’nün Gaziray çalışmaları kapsamında yıkılarak yerine yenisini yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu ve buna benzer projeleri hep birlikte tek tek hayata geçireceklerini söyledi.

GAZİRAY PROJESİ HAKKINDA

5 kilometresi metro yolu olacak 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Gaziray projesinin temeli, 21 Nisan 2018 tarihinde atıldı. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan projeyle Başpınar-Gaziantep-Oduncular arasında sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edilecek. Gaziray projesi kapsamında 2 adet banliyö hattıyla 2 adet hızlı tren hattı olmak üzere 25 kilometrelik güzergâh dâhilinde toplamda 112 kilometre yeni demiryolu inşa edilecek. Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek transfer merkezi olacak. Başpınar-Oduncular arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya düşürecek olan Gaziray, 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 358 bin yolcuya hizmet verecek.

Bu Haber 2018-08-09 10:01:09 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,