KIŞ MEVSİMİNDE KAZI ÇALIŞMASI YAPMIYOR

Çalışmalarını vatandaş odaklı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını bunga göre gerçekleştiriyor.

Önceki gün Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nde aldığı karar ile 3 ay (kış mevsiminde) süreyle kazı çalışması yapmayacak. 2016 yılının 8. Genel Kurulu toplantısını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan’ın başkanlığında gerçekleştiren AYKOME, burada bir takım kararlar aldı.

Toplantıya il genelinde altyapı çalışmaları gerçekleştiren kurumların temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı. Toplantıda 2016 yılının değerlendirilmesinin ardından gündemde yapılması düşünülen altyapı yatırımları görüşüldü.

Toplantıda en önemli gündem maddelerinden birsinin belediyenin kış aylarında yapacağı kazı çalışmaları oldu. Belediye yetkilileri, kış aylarında vatandaşın sıkıntı çekmemesi için kazı yapmama kararı aldı. Şenir genelinde arızalar hariç 3 ay kazıların durdurulması kararı alındı.

Toplantıda ayrıca, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nin yapacağı Beylerbeyi ve Yeşilvadi bölgelerindeki köprülü kavşakların altyapı imalat durumları da ele alındı.

Şehride yapımı devam eden çalışmaların Perilikaya Bölge Hastanesi ve Karataş’taki Şehir Hastanesi için gerekli olan yol ve altyapı imalatlarının hızlandırılması ile ilgili kararlar da alındı.

Bu Haber 2017-01-03 12:04:39 Tarihinde Eklenmiştir.

• UMUDA REKOR BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısı 2 bin 582’ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla yeniden yaşatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlar ve oyuncak kültür