KKTC TURİZM BAKANI ATAOĞLU BAŞKAN ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu ağırladı. Turizm konusunda görüş alış verişinde bulunan ikili, turizm sektörünün canlandırılması için ortak çalışmalar yürütülmesinin önemini vurguladı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Başkan Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Şahin, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle eğitimde çok ciddi bir bağın olduğunu aktararak, “Tanıtım ve turizmle ilgili daha yoğun çalışmak gerekiyor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Valiliğimiz ve odalarımızın da yapmaya çalıştığı tam da bu. İnsanların nereye gideceğiz, ne yapacağız dediğinde bu açıdan şehrimizin eli çok kuvvetli. 5 antik kenti olan şehiriz, müzeler şehriyiz. Rumkalesiyle, Zeugmasıyla, Yesemek’iyle ve Karkamış’ıyla çok farklı bir medeniyetin üzerindeyiz. Kültürel miras bizim en büyük gücümüz” dedi.

AÇILACAK KONSOLOSLUK BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Gaziantep’in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’nun lezzet başkenti onayını aldığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: “Ne yiyeceğiz dendiğinde 500 çeşit yemeğimiz var. Artık Gurme Turizmi ve Gastronomi turizmi Dünya’da yükselen bir değer. Bu ikisini birleştirdiğimiz zaman da hem Kıbrıs’ın buraya hem bizim buradan oraya daha güçlü bir akım olacaktır. Ulaşımdan tutun kültürel ve sosyal anlamda ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Yeni dönemde konsolosluğun buraya gelmesi bir başlangıç olacak.

MEMLEKET SİZİN, BİZ KARDEŞİZ

Bu işi daha yoğun bir şekilde başarmamız lazım. Aynı anda yerel yönetim öncülüğünde konfederasyon, federasyon ve derneklerle birlikte olacağız, bu işi daha da güçlendireceğiz, bu kuruluşlar yapılan çalışmaları, 81 ile ulaştırmamıza vesile oluyor. Bunlar çok güzel çalışmalar. Dünya’nın çok ağır bir gündemi var. Dolayısıyla ülkemiz zor günlerden geçiyor, biz bu durumu kolaylaştırmamız lazım. Bunun yolu işimizi iyi yapmaktan geçiyor. İlişkilerimizi daha güzel bir yöne çevireceğiz. Memleket sizin, biz kardeşiz, her zaman yanımızdasınız“ diye konuştu.

ATAOĞLU: GAZİANTEP’İ EVİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, kendi evi gibi gördüğü Gaziantep’e geldiğinden ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Ataoğlu, “Türkiye’nin bütün her yerinde yapmış olduğumuz tanıtımlarda gördüğümüz gibi aynı değerde olduğumuzu görüyoruz. Her ildeki bütün tanıtımları da yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı olan ilişkilerimizi de turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Fatma Şahin, Ataoğlu’na Gaziantep’e özgü Kutnu kumaşından yapılmış kravat ve fular hediye etti.

Bu Haber 2017-10-13 14:20:18 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI