"'KORKMA' DİYE BAŞLAYAN İSTİKLAL MARŞIMIZ BİZE HEM GURUR HEM DE UMUT VERİYOR"

"'KORKMA' DİYE BAŞLAYAN İSTİKLAL MARŞIMIZ BİZE HEM GURUR HEM DE UMUT VERİYOR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli marşımızın "Korkma" diye başlayan mısraların hem gurur, hem umut, hem de güven verdiğini bildirdi.

Başkan Şahin, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MİLLİ MUTABAKAT METNİMİZDİR

Şahin, tam bağımsızlığa inanmış bir vatan şairi olan Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metni olduğunu aktardı.

İstiklal Marşı’nın anlamına vakıf olabilmek için öncelikle Ersoy’u çok iyi anlamak gerektiğinin altını çizen Başkan Fatma Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un ülkenin istiklali için verilen büyük direnişe gönüllü olarak katıldığını, milli mücadele ruhunun canlı tutulmasına destek verdiğini belirtti.

UNUTULMAZ DEĞERLERİ ANLATIR

Şahin, Ersoy’un bedelsiz olarak yazdığı İstiklal Marşı’nı şöyle değerlendirdi: “Milli marşımız ‘Korkma’ diye başlayan mısralarda hem gurur, hem umut, hem de güven vermektedir. Bize nereden gelip nereye gittiğimizi, asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. İnanıyorum ki, istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz.”

HİÇBİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

İstiklal Marşından alınması gereken mesajların olduğunu vurgulayan Şahın, ülke güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Operasyonuna da işaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları kaydetti: “Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. İstiklal Savaşı’nda da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Dün olduğu gibi yarın da hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, güvenliğimiz için ne gerekiyorsa yapmaktan kaçınmayacağız. Kahraman askerlerimiz, terör unsurlarını sınırımızdan temizlemek için büyük bir hassasiyet ile sivilleri kollayarak teröristlere göz açtırmayacaktır. Allah yardımcıları olsun. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin kahraman askerlerine desteği tamdır, birlik ve beraberlik duygusu ile geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u olmak üzere, İstiklal Savaşı’nda bu vatan için can veren, kanını toprağa döken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Bu Haber 2018-03-11 15:44:30 Tarihinde Eklenmiştir.

• ÇİNGENE KIZI MOZAİĞİNİN EKSİK PARÇALARI TANITILDI

Amerika Birleşik Devletlerinin Ohio eyaletindeki Bowling Green Devlet Üniversitesine satılan ve çalıntı olduğu anlaşılana kadar burada sergilenen Çingene Kızı Mozaiğinin eksik olan 12 parçası, ait olduğu topraklara döndü. BAKAN ERSOY: HER

• BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YETİŞMİŞ İNSANDIR Gençlerin bakışının kendisini çok farklı yerlere götürdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Ekonomi, sanayi, arkeoloji ve gastronomi şehriyiz ama aynı zamanda 3 &uum