KUDÜS’ÜN TARİHİ SAHNE GÖSTERİSİYLE ANLATILDI

KUDÜS’ÜN TARİHİ SAHNE GÖSTERİSİYLE ANLATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı dramatik sahne gösterisi, ilgiyle izlendi. Kudüs’ün tarihi sahne gösterisiyle anlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan dramatik sahne gösterisi, Gazianteplilerle buluştu. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kültür Merkezi’ndeki gösteriyi izleyenler, unutulmaz bir gece yaşadı. MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, çeşitli kurum yetkilileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen program, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Üç semavi dinin ortak değeri Kudüs’ün, geçmişten günümüze uzanan ruhani varlığı, “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı gösteri, izleyici karşısına çıktı. Kültür ve sanatın dilinden evrensel mesajların verildiği dramatik sahne gösterisini izleyenler, Kudüs’ü yeniden yaşadı.

Sultan 2’nci Abdülhamid Han dönemiyle ilgili gösteride, Kudüs'ün manevi kimliğini yaşatmış Hz. Ömer, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim dönemlerinden kesitler sunuldu. Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Salim Tokaç'ın üstlendiği gösteride, Devlet Tiyatrosu sanatçıları rol aldı. Özge Dilek tarafından yazılan ve teknik ekiple yaklaşık 200 kişinin görev aldığı etkinliğin tiyatral anlatımı, ışık, ses ve video gösterileriyle zenginleştirildi.

Drama yönetmenliğini Ebru Kara'nın, koreografisini Pınar Ataer'in yaptığı "Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı", "video mapping" yöntemiyle gerçek ve sanal görüntü harmanlanarak sahneye aktarıldı.

Bu Haber 2018-05-24 11:50:16 Tarihinde Eklenmiştir.

• KÖY OKULLARI TİYATRO İLE BULUŞUYOR

Bu bağlamda son 4 yılda 73 okulda 12 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, eğitimin yanı sıra kültürel hizmetlerini de devam ettiriyor.   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Gazian

• BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK Büyükşehir Belediyesi'nin "Bayramda Ücretsiz Otobüs Yolcuğu" uygulaması kapsamında bu yıl da 3 günlük Ramazan Bayramı süresince devam edecek. Vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziy