MEVSİM ÇİÇEKLERİ GAZİANTEP’İ SÜSLÜYOR

MEVSİM ÇİÇEKLERİ GAZİANTEP’İ SÜSLÜYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı çevre ve peyzaj düzenleme çalışmalarına kışlık çiçek dikimleri ile ağırlık verdi. Parklar, refüjler, kavşaklar ve ilçeler olmak üzere şehir genelinde, Gaziantep iklim koşullarına en iyi uyum sağlayan 15 çeşit mevsimlik çiçek ve 45 çeşit soğanlı çiçek dikimi yapıldı.

Kentin bağlantı noktalarını oluşturan kavşaklar projelendirilerek mevsimlik çiçek dikildi. Yolların orta sınırlarını oluşturan refüjlerde geniş yapraklı bitkilerin altlarında rutin bir dizilimle çiçeklik alanlar oluşturuldu. Yol ve kavşaklarda yapılan çalışmalar ile şehrin girişinden çıkışına tüm ana yollarda estetik bir görüntü sağlandı.

Gaziantep’in en önemli toplu taşıma hattı olan raylı sistemin güzergahı boyunca kuru peyzaj materyalleri ile birlikte kullanılan mevsimlik çiçek sirkülasyona önemli değer kazandırdı.

KIŞA DAYANIKLI MENEKŞELER HER YERDE

Kent merkezinde bulunan geniş yaya yollarında da mevsimlik çiçek dikimi yapılarak yürüyüş akslarında yoğun betonarme görüntünün etkisi kırılıp yerine keyifli bir yürüyüş aksı oluşturuldu.

Soğuk kış günlerine dayanıklı çiçek olan menekşe ile bütün peyzaj alanları renklendi. Farklı form ve renklerde dikilen soğanlı bitkiler de kış boyunca toprak altında kalacak, baharın kendini hissettirmesiyle toprak üzerinde rengarenk bir şölen oluşturacak. Doğu Anadolu’nun endemik türü olan ters lale, nergis lale ve sümbüllerin açmasıyla başta Botanik Bahçesi ve Kavaklık Park olmak üzere yolllar, kavşaklar parklar şehir genelinde kendini hissettiriyor.

Bu Haber 2018-02-09 11:14:04 Tarihinde Eklenmiştir.

• 18 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HERKES ORGAN BAĞIŞ BELGESİ ALABİLİR

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlandığını belirten Tolay, bu kapsamda organ bağışına yönelik toplumsal bilincin artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Dr. Serdar Tolay, vü

• ULUSLARARASI YESEMEK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sempozyumun açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yesemek Alan Yönetim Başkanı Zafer Okuducu, atölyenin İslahiye ilçesinin 20 kilometre kadar güneydoğusunda, bugünkü Yesemek Köyü’nün güneyinde