MEVSİM ÇİÇEKLERİ GAZİANTEP’İ SÜSLÜYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı çevre ve peyzaj düzenleme çalışmalarına kışlık çiçek dikimleri ile ağırlık verdi. Parklar, refüjler, kavşaklar ve ilçeler olmak üzere şehir genelinde, Gaziantep iklim koşullarına en iyi uyum sağlayan 15 çeşit mevsimlik çiçek ve 45 çeşit soğanlı çiçek dikimi yapıldı.

Kentin bağlantı noktalarını oluşturan kavşaklar projelendirilerek mevsimlik çiçek dikildi. Yolların orta sınırlarını oluşturan refüjlerde geniş yapraklı bitkilerin altlarında rutin bir dizilimle çiçeklik alanlar oluşturuldu. Yol ve kavşaklarda yapılan çalışmalar ile şehrin girişinden çıkışına tüm ana yollarda estetik bir görüntü sağlandı.

Gaziantep’in en önemli toplu taşıma hattı olan raylı sistemin güzergahı boyunca kuru peyzaj materyalleri ile birlikte kullanılan mevsimlik çiçek sirkülasyona önemli değer kazandırdı.

KIŞA DAYANIKLI MENEKŞELER HER YERDE

Kent merkezinde bulunan geniş yaya yollarında da mevsimlik çiçek dikimi yapılarak yürüyüş akslarında yoğun betonarme görüntünün etkisi kırılıp yerine keyifli bir yürüyüş aksı oluşturuldu.

Soğuk kış günlerine dayanıklı çiçek olan menekşe ile bütün peyzaj alanları renklendi. Farklı form ve renklerde dikilen soğanlı bitkiler de kış boyunca toprak altında kalacak, baharın kendini hissettirmesiyle toprak üzerinde rengarenk bir şölen oluşturacak. Doğu Anadolu’nun endemik türü olan ters lale, nergis lale ve sümbüllerin açmasıyla başta Botanik Bahçesi ve Kavaklık Park olmak üzere yolllar, kavşaklar parklar şehir genelinde kendini hissettiriyor.

Bu Haber 2018-02-09 11:14:04 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık