MUTFAK SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ, 2018 YILINDA 34 BİN KİŞİYE ULAŞTI

MUTFAK SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ, 2018 YILINDA 34 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM), 2018 yılında Gaziantep mutfağını tanıtmaya yönelik düzenlediği çeşitli etkinlikler kapsamında 34 bin 337 kişiye ulaşmayı başardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çabalarıyla gastronomi alanında gücünü tüm Dünya’ya ispat eden Gaziantep, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı'nda 116 şehir arasında yer aldı. Türkiye'nin ilk ‘'Gastronomi Kenti” unvanına sahip olan Gaziantep'in UNESCO unvanlı mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM tarafından düzenlenen kurslar, açılan atölyeler ve tanıtım organizasyonuyla yeni nesle aktarıldı, yeniden hayat buldu.

446 KİŞİ KURSTAN YARARLANDI

Gaziantep mutfağının yaşatılması, kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden kazanılması, geleceğe taşınması amacıyla kurslar ve atölyeler düzenleyerek tarihi bir misyon yüklenen merkez, yöresel yemeklerin tanınırlığını arttırmak için ulusal yarışmalara, yurtiçi-yurtdışı fuarlara ve festivallere katıldı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Gastronomi Ağı ve Coğrafi İşaret çalışmalarına yönelik çalışmalara devam eden MUSEM, Antep sofrasına uluslararası kimlik kazandırmayı hedefine aldı. 2018 yılında Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’ndeki Gaziantep Mutfağı kurslarıyla 446 kişiye, çocuklara, öğrencilere ve yetişkinlere yönelik kurulan çeşitli atölyelerle 1227 kişi olmak üzere Gaziantep Mutfağı tanıtım organizasyonları sonunda 34 bin 337 kişiye ulaşıldı.

Merkezde atölye çalışmaları ve eğitimlerle, bitmek bilmeyen enerjileriyle, gençler, çocuklar ve yetişkinlerin içlerindeki Gaziantep Mutfağı tutkusunu ortaya çıkarıldı. Yerel ve ulusal şeflerle atölye çalışmalarının yanı sıra, Gaziantep mutfağında uzman şefler tarafından üçer aylık sertifikalı "Yöresel Gaziantep Mutfağı" eğitimleri de verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde, eşsiz Antep mutfağının inceliklerini öğrenmek isteyenlere verilen eğitimler, tüm hızıyla devam edecek.

Bu Haber 2019-01-16 11:20:56 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum