Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Logosu

MUTFAK SANATLARI MERKEZİ’NDE LEZZET ŞÖLENİ

   Gaziantep’e has ev yemekleri ve kazan yemekleri yapımı ile bilinen Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, bu özelliğini Ramazan ayında da doruğa çıkarıyor.  

 

   Yeni hizmet binasında Ramazan ayının her gününü konuklarına Gaziantep’e özgü kazan yemekleri sunan Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, zengin yemek çeşitleri ile Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor.

Her akşam iftar vaktinde yine Gaziantep’e has meyan şerbeti sunumu yapılan Mutfak Sanatları Merkezi’nde, ayrıca Osmanlı şerbeti de ikram ediliyor.

İkram edilen bu yemeklerin tamamı Gaziantep mutafğından eğitim alan aşçıların ortaya koyduğu lezzetlerden oluşan menülerin arasında; haşlamalı içli köfte, allı yeşilli dolma, ekşili ufak köfte, Ezo Gelin çorba, bulgur çorbası, fasulyeli kabak dolması, içli köfte, Ali nazik, soğanlı malhıtalı çorba, kazan kebabı, lebeniye çorbası, yoğurtlu ufak köfte, firik pilavı, dövmeli alaca çorba gibi yemekler bulunuyor.

 

Günde 300 kişinin iftar yaptığı Mutfak Sanatları Merkezi’nde vatandaşlar lezzetli bir iftar açmanın keyfini yaşıyor.





Bu Haber 2017-06-17 13:29:49 Tarihinde Eklenmiştir.

Bazı Projeler

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVAL KORTEJİNE ÜNLÜ YAĞMURU

       Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hül

  • “ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ” TARLADA HASAT İLE BAŞLADI

       Hasat için köye giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarlada fıstık toplayan işçiler ile birlikte fıstık topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fıstık hasadında Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve Barak türk&u

  • ÜNLÜ OPERA SANATÇILARINDAN GAZİANTEP’TE KONSER

       Ömer Ersoy Kültür Merkezi’ndeki opera etkinliğinde dünyaca ünlü “Soprano” sanatçısı Birgül Su Ariç, “Bas” Tuncay Kurtoğlu, “Piyano” Mehmet Ariç ve misafir genç solist “Bas&rdqu

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ BAŞLIYOR

       Koçak Baklava'da gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, hem baklava yaptı hem de baklava yapımını izledi. Gurmelerden Nurettin Duran, baklava yapımını yerinde inceleyip, tadabilmenin  kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi

Haberler

  • ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ YARIŞMALARLA RENKLENDİ

    ÇİFTÇİLER ANTEPFISTIĞI İÇİN YARIŞTI Fıstık Park’ta düzenlenen Antepfıstığı Bilgi Yarışmasında 10 çiftçi, Antepfıstığı yetiştiriciliğine yönelik sorulan 20 soruya cevap verdi. Yarışma sonunda sorulara en çok doğru cevap veren Kamber Kaya, bir

  • STANTLARDA YEREL ÜRÜNLER TANITILDI

       Gaziantep firmalarının yanı sıra İzmir, Eskişehir, Mardin, Trabzon,  Denizli, Kahramanmaraş, Tokat, Bartın, Mersin ve Erzurum iline ait yerel ürünler görücüye çıktı. Gaziantep Zeugma Müzesi’nde bulunan Çingene Kızı Mozaiği’nin

  • BÜYÜKŞEHİR’İN DAĞITTIĞI BİBER FİDELERİNİN HASADI BAŞLADI

       Dağıtılan yesemek türü al biber fidelerinden toplanan biberler, pul biber olarak Türkiye’nin ihraç kalemleri arasında yerini aldı. Gastronomi şehri Gaziantep’in yöresel yemeklerine ayrı bir tat veren pul biberin anası olan halk arasında al biber ol

  •    Alleben GASKİ Amfi Tiyatro Sahası’nda başlayan şampiyonaya 10 ülkeden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Türkiye’den 12 şehrin yarıştığı aba güreşi şampiyonasına; Kırgızistan Spor Bakanı Kanat Amankulov, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Dünya Etnospor Kon