MÜZELERİ 920 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

MÜZELERİ 920 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hizmet veren müzeler, 2018 yılı boyunca 920 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Tarihle iç içe olan Gazi şehir, “Müzeler Kenti” olma yolunda ilerledi, kurulan müzelerle tarih yeniden canlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, geçmişle günümüz arasında sağlam bir köprü kurmak için belediye bünyesinde açtığı müzeleri halkın hizmetine sundu. Buna göre 2018 yılında, Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Hamam Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Fıstık Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

MÜZECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

“Yaşayan Müze”, “Çağdaş Müzecilik” kavramlarını benimseyen Büyükşehir, müzecilik anlayışına yeni bir boyut kazandırdı. Müzelerin ziyaretçi istatistiği her geçen yıl artarak olumlu bir tablo çizdi. Müzelerde, özel günlerde yapılan etkinlikler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyüklerin de anılarını barındıran Oyun ve Oyuncak Müzesi, 2018 yılında yine birbirinden güzel etkinliklerle çocuk ve yetişkinlerin gönüllerine dokundu. Sömestr tatilinde “Usta Çırak Buluşması” ile müzede; Ahşap Oyuncak Atölyesi ve Bez Bebek Atölyesi kuruldu, çocuklara yarıyıl tatilinde keyifli vakit geçirebilecekleri ortam sağlandı. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı kapsamında ustalar tarafından yöresel bebeklerin yapım aşamaları, çocuk ve yetişkinlere anlatıldı. Oyuncak Atölyesi, Oyun Atölyesi, Topaç (Deerme) Atölyesi, Çömçe Gelin Atölyesi ve Masal Atölyesi, yıl boyunca 7 bin 841 çocuk ve yetişkine hizmet verdi.

Hamam Müzesi’nde “Nefse Emi”, Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde “Yöresel Yemek İkramı”, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi’nde “Piyano Dinletisi”, Atatürk Anı Müzesi’nde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi ve Fotoğraf Sergisi” özel günlerde bando gösterileri, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi’nde soğuk heykel atölyeleri, ikindi dinletileri ve Bayazhan Kent Müzesi’ndeki sergiler farkındalık oluşturdu.

2019 yılında ziyaretçi istatistiğini yeni açılacak müzelerle birlikte arttırmayı planlayan Gaziantep müzeleri, her geçen yıl daha da büyüyerek gelişecek. Yerel kültürü ve tarihi anlatan müzeler, ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak.

Bu Haber 2019-01-17 11:00:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum