NİZİP YENİ ÇÖP DEPOLAMA ETABINA KAVUŞUYOR

NİZİP YENİ ÇÖP DEPOLAMA ETABINA KAVUŞUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının daha temiz, daha yaşanabilir bir Gaziantep için yürüttüğü çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda 295 bin metreküp çöpün depolanacağı Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2’nci etabı yaz ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Şehrin her noktasına dokunan çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir, hem çevre hem de insan sağlığını önemseyen ciddi projeleri hayata geçiriyor. İlçelere yaptığı katı atık depolama tesisleriyle Gazianteplilerin sağlıklı bir yaşama kavuşmasını sağlayıcı projeler hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

SAHA YAPIM İŞLERİ BAŞLADI

Büyükşehir, Nizip ilçesine 877 bin 300 metreküp kapasiteli Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi kuracak. Tesis inşaat çalışmaları çerçevesinde 1’inci lot rehabilitasyon ve 2’nci lot yapımıyla Nizip yeni çöp depolama etabına kavuşuyor. Katı Atık Düzenli Depolama Alanında yapılacak 1’inci lot rehabilitasyonu ve 2’nci lot yapım işleri, 4 yıl hizmet verecek şekilde dizayn edildi.  Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan ve İLBANK AŞ aracılığıyla kullanılan krediyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip ve Karkamış ilçelerinden günlük yaklaşık 170 ton katı atık getirilen katı atık düzenli depolama tesisinde saha yapım işine başladı.

Bu Haber 2018-04-14 11:45:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin