NİZİP YENİ ÇÖP DEPOLAMA ETABINA KAVUŞUYOR

NİZİP YENİ ÇÖP DEPOLAMA ETABINA KAVUŞUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının daha temiz, daha yaşanabilir bir Gaziantep için yürüttüğü çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda 295 bin metreküp çöpün depolanacağı Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2’nci etabı yaz ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Şehrin her noktasına dokunan çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir, hem çevre hem de insan sağlığını önemseyen ciddi projeleri hayata geçiriyor. İlçelere yaptığı katı atık depolama tesisleriyle Gazianteplilerin sağlıklı bir yaşama kavuşmasını sağlayıcı projeler hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

SAHA YAPIM İŞLERİ BAŞLADI

Büyükşehir, Nizip ilçesine 877 bin 300 metreküp kapasiteli Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi kuracak. Tesis inşaat çalışmaları çerçevesinde 1’inci lot rehabilitasyon ve 2’nci lot yapımıyla Nizip yeni çöp depolama etabına kavuşuyor. Katı Atık Düzenli Depolama Alanında yapılacak 1’inci lot rehabilitasyonu ve 2’nci lot yapım işleri, 4 yıl hizmet verecek şekilde dizayn edildi.  Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan ve İLBANK AŞ aracılığıyla kullanılan krediyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip ve Karkamış ilçelerinden günlük yaklaşık 170 ton katı atık getirilen katı atık düzenli depolama tesisinde saha yapım işine başladı.

Bu Haber 2018-04-14 11:45:03 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u