ÖĞRETMENLER YAZARLARLA BULUŞTU

ÖĞRETMENLER YAZARLARLA BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çocuk Edebiyatı” konulu panel düzenlendi. Panelde, çocuk kitabı yazarları öğretmenlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü, çocuklara iyi birer gelecek hazırlamak için başta ebeveynler olmak üzere tüm öğretmenlerin faydalanması amacıyla “Çocuk Edebiyatı” konulu panel düzenledi. Panele, ebeveynlerle öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’ndaki panel, Hayy Kitap Editörü ve Çocuk Kitapları Yazarı Elif Ayla, Çocuk Kitapları Yazar ve Çizeri Elif Yemenici, Oyuncu Anne Hikâye Anlatıcısı Yazar Merve Gülcemal, Eğitimci-Yazar-Masalcı Nurten Ceceli Alkan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Panelde konuşan Hayy Kitap Editörü ve Çocuk Kitapları Yazarı Ayla, “Çocuk Kitapları ile Çıkılan Dünya Yolculuğu” başlıklı konuşmasında çocuk ile kitap ilişkisine değinerek, “Çocuk Yol Sever, Yolda Olmayı Sever” diyerek çocukların okuma yolundaki güzel duygularından bahsetti, kitaplarda ana fikirlerin yetişkinle çocuk arasında farklılık gösterdiğine dikkati çekti.

Panelin bir diğer konuşmacısı Çocuk Kitapları Yazar ve Çizeri Elif Yemenici ise konuşmasına bu işe nasıl karar verdiğini anlatarak başladı. Yemenici, lise hayatına kadar içine kapanık bir çocuk olduğunu lise hayatında bu yeteneğini keşfettiğini ve Güzel Sanatlar Akademisine girmesiyle profesyonel olarak kendini bu işe adadığını aktardı.

Oyuncu Anne Hikâye Anlatıcısı Yazar Merve Gülcemal da çevirilerden çok Türk yazarlarının yazdığı kitapların okunması gerektiği üzerinde durdu.

Eğitimci-Yazar-Masalcı Nurten Ceceli Alkan, bir çocuğun hem hayal kurup hem empati yapıp hem de kendi korkularıyla yüzleşmesi için ona masal okunması gerektiğini söyleyerek, insanların günümüzde birbiriyle empati kuramadığını belirtti.

Her çocuğun hayatının bir döneminde korkular yaşayacağını o korkuların içinde birikeceğini aktaran yazar, masalda kötülerin eninde sonunda cezasını bulduğunu, bu sayede okudukça çocukların korkusuyla kendi kendine baş edeceğini dile getirdi.

Panele katılan öğretmenler ve veliler, “Çocuk Edebiyatı” konulu panelin yararlı geçtiğini bildirerek. çocuk edebiyatına, çocuğa ve kitaba olan bakış açılarının değiştiğini söyledi.

Panele katılanlar, yazarların imzalı kitaplarını aldı.

Bu Haber 2017-12-07 11:18:25 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,