ÖĞRETMENLER YAZARLARLA BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çocuk Edebiyatı” konulu panel düzenlendi. Panelde, çocuk kitabı yazarları öğretmenlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü, çocuklara iyi birer gelecek hazırlamak için başta ebeveynler olmak üzere tüm öğretmenlerin faydalanması amacıyla “Çocuk Edebiyatı” konulu panel düzenledi. Panele, ebeveynlerle öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’ndaki panel, Hayy Kitap Editörü ve Çocuk Kitapları Yazarı Elif Ayla, Çocuk Kitapları Yazar ve Çizeri Elif Yemenici, Oyuncu Anne Hikâye Anlatıcısı Yazar Merve Gülcemal, Eğitimci-Yazar-Masalcı Nurten Ceceli Alkan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Panelde konuşan Hayy Kitap Editörü ve Çocuk Kitapları Yazarı Ayla, “Çocuk Kitapları ile Çıkılan Dünya Yolculuğu” başlıklı konuşmasında çocuk ile kitap ilişkisine değinerek, “Çocuk Yol Sever, Yolda Olmayı Sever” diyerek çocukların okuma yolundaki güzel duygularından bahsetti, kitaplarda ana fikirlerin yetişkinle çocuk arasında farklılık gösterdiğine dikkati çekti.

Panelin bir diğer konuşmacısı Çocuk Kitapları Yazar ve Çizeri Elif Yemenici ise konuşmasına bu işe nasıl karar verdiğini anlatarak başladı. Yemenici, lise hayatına kadar içine kapanık bir çocuk olduğunu lise hayatında bu yeteneğini keşfettiğini ve Güzel Sanatlar Akademisine girmesiyle profesyonel olarak kendini bu işe adadığını aktardı.

Oyuncu Anne Hikâye Anlatıcısı Yazar Merve Gülcemal da çevirilerden çok Türk yazarlarının yazdığı kitapların okunması gerektiği üzerinde durdu.

Eğitimci-Yazar-Masalcı Nurten Ceceli Alkan, bir çocuğun hem hayal kurup hem empati yapıp hem de kendi korkularıyla yüzleşmesi için ona masal okunması gerektiğini söyleyerek, insanların günümüzde birbiriyle empati kuramadığını belirtti.

Her çocuğun hayatının bir döneminde korkular yaşayacağını o korkuların içinde birikeceğini aktaran yazar, masalda kötülerin eninde sonunda cezasını bulduğunu, bu sayede okudukça çocukların korkusuyla kendi kendine baş edeceğini dile getirdi.

Panele katılan öğretmenler ve veliler, “Çocuk Edebiyatı” konulu panelin yararlı geçtiğini bildirerek. çocuk edebiyatına, çocuğa ve kitaba olan bakış açılarının değiştiğini söyledi.

Panele katılanlar, yazarların imzalı kitaplarını aldı.

Bu Haber 2017-12-07 11:18:25 Tarihinde Eklenmiştir.

• 84 YAŞINDA İLK KEZ DOĞUM GÜNÜ KUTLADI

Büyükşehir, Şehreküstü Mahallesinde bir evde yalnız başına yaşayan Müfide teyzeye sürpriz yaptı, doğum gününü kutladı. 84 yaşına basan Müfide teyze, doğum günü pastasını büyük bir heyecanla kesti. Büyükşehi

• BAŞKAN ŞAHİN: BELEDİYECİLİK SAHADA YAPILIR

Bir taraftan Suriye’den Türkiye sınırına dayanan sığınmacılara kucak açan, diğer yandan kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan Gazi şehir, Başkan Şahin’in başkanlığında tarihi, kültürel ve turizme d&ou