ÖĞRETMENLERE "ATIK PİL" EĞİTİMİ VERİLDİ

ÖĞRETMENLERE "ATIK PİL" EĞİTİMİ VERİLDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ve TAP tarafından düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" adlı seminerde öğretmenlere atık pillerin toplanması ve çevre bilinciyle ilgili bilgiler verildi.

Doğaya atıldığında büyük zararlara neden olan atıl pillerin toplanması için 'Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması' düzenleyen TAP ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğretmenleri de bu konuda bilinçlendirmek amacıyla “Eğiticilerin Eğitimi" adlı seminer düzenledi.

Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere toplam 50 öğretmen katıldı. Seminerde, 'Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği' çerçevesinde atık pil ve akümülatörlerin yarattığı çevresel kirlenme ve bozulmaların önüne geçilmesi, insan sağlığına zararsız hale getirilmesi, söz konusu atıkların ayrı olarak biriktirilmesi, toplanması ve bertaraf edilmesi, çevrenin korunması ve geri kazanım konularında öğretmenlere bilgiler verildi.

Atık pillerin ayrı toplanması ve toplanan atık pillerin nasıl bertaraf edildiğini içeren bir sunum gerçekleştiren TAP Teknik ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Çevre Mühendisi Diyem Özer, öğretmenlere yaptığı sunumda, "Atık pillerin toplanması zor bir iş. Fakat Gaziantep’te bu konuda potansiyel oldukça yüksek. Topladığımız atık pillerin yüzde 40'ı okullardan geliyor. Öğrencilerimiz bu konuda oldukça duyarlı. Her türlü atığı kaynağında toplamak esastır. Pilleri de bittikten sonra kaynağında bir kutu ya da torbaya koyarak biriktirmeli. Okullarda öğrencilerimiz özel olarak hazırlanan kutulara pilleri atarak topluyorlar. Daha sonra bu kutular belediyeler tarafından alınıyor. Belediyeler bizim bu konuda en büyük destekçimiz" diye konuştu.

Seminer sonrası öğretmenlere atık piller ile ilgili bilgilendirme amaçlı broşür, afiş ve atık pil kumbaraları dağıtıldı.

Bu Haber 2018-12-06 10:24:26 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ