ÖĞRETMENLERE "ATIK PİL" EĞİTİMİ VERİLDİ

ÖĞRETMENLERE "ATIK PİL" EĞİTİMİ VERİLDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ve TAP tarafından düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" adlı seminerde öğretmenlere atık pillerin toplanması ve çevre bilinciyle ilgili bilgiler verildi.

Doğaya atıldığında büyük zararlara neden olan atıl pillerin toplanması için 'Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması' düzenleyen TAP ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğretmenleri de bu konuda bilinçlendirmek amacıyla “Eğiticilerin Eğitimi" adlı seminer düzenledi.

Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere toplam 50 öğretmen katıldı. Seminerde, 'Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği' çerçevesinde atık pil ve akümülatörlerin yarattığı çevresel kirlenme ve bozulmaların önüne geçilmesi, insan sağlığına zararsız hale getirilmesi, söz konusu atıkların ayrı olarak biriktirilmesi, toplanması ve bertaraf edilmesi, çevrenin korunması ve geri kazanım konularında öğretmenlere bilgiler verildi.

Atık pillerin ayrı toplanması ve toplanan atık pillerin nasıl bertaraf edildiğini içeren bir sunum gerçekleştiren TAP Teknik ve Eğitim Hizmetleri Uzmanı Çevre Mühendisi Diyem Özer, öğretmenlere yaptığı sunumda, "Atık pillerin toplanması zor bir iş. Fakat Gaziantep’te bu konuda potansiyel oldukça yüksek. Topladığımız atık pillerin yüzde 40'ı okullardan geliyor. Öğrencilerimiz bu konuda oldukça duyarlı. Her türlü atığı kaynağında toplamak esastır. Pilleri de bittikten sonra kaynağında bir kutu ya da torbaya koyarak biriktirmeli. Okullarda öğrencilerimiz özel olarak hazırlanan kutulara pilleri atarak topluyorlar. Daha sonra bu kutular belediyeler tarafından alınıyor. Belediyeler bizim bu konuda en büyük destekçimiz" diye konuştu.

Seminer sonrası öğretmenlere atık piller ile ilgili bilgilendirme amaçlı broşür, afiş ve atık pil kumbaraları dağıtıldı.

Bu Haber 2018-12-06 10:24:26 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin