OKUL SERVİSLERİ YAKIN TAKİPTE

OKUL SERVİSLERİ YAKIN TAKİPTE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine yönelik denetimlerine başladı.

Zabıta, Emniyet, Milli Eğitim ve Servisçiler Odası tarafından oluşturulan komisyonun işbirliğinde yürütülen denetimlere, Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü’ne bağlı 6 ekip katılıyor.

Yapılan denetimler esnasında güzergâh izin belgesi, psikoteknik belgesi, ehliyet, oda kaydı, araç uygunluk belgesi gibi hususlar kontrol ediliyor. Denetimlerde, okul servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunuyor olması gibi kriterler dikkate alınıyor.

SABAH AKŞAM DENETİM VAR

Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep’te ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okullara öğrenci taşıyan bin 300 adet öğrenci servisi bulunduğunu, okul servislerinin sabah okula gelişleri ve akşam çıkışları esnasında kontrol edildiğini belirtiler.

Yetkililer ayrıca, eğitim öğretim döneminin başlaması ile hayata geçirilen denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, kurallara uymayan ya da eksikliklerin belirlendiği servislere 227 TL idari para cezası uygulandığı bilgisini verdiler.

Zabıta yetkilileri, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent içerisinde denetlenen öğrenci taşıyan 470 araçtan 72’sine kriterlere aykırılıktan idari para cezası uygulandığını dile getirdiler.

Yetkililer, denetimlerin dışında velilere seslenerek, fazla ücret alınması, şoförlerin uygunsuz davranışları, araç eksiklikleri gibi şikâyetlerini, ALO 153 ihbar hattına bildirmelerini istediler.

Bu Haber 2017-10-11 09:04:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u