OKUL SERVİSLERİ YAKIN TAKİPTE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine yönelik denetimlerine başladı.

Zabıta, Emniyet, Milli Eğitim ve Servisçiler Odası tarafından oluşturulan komisyonun işbirliğinde yürütülen denetimlere, Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü’ne bağlı 6 ekip katılıyor.

Yapılan denetimler esnasında güzergâh izin belgesi, psikoteknik belgesi, ehliyet, oda kaydı, araç uygunluk belgesi gibi hususlar kontrol ediliyor. Denetimlerde, okul servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunuyor olması gibi kriterler dikkate alınıyor.

SABAH AKŞAM DENETİM VAR

Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep’te ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okullara öğrenci taşıyan bin 300 adet öğrenci servisi bulunduğunu, okul servislerinin sabah okula gelişleri ve akşam çıkışları esnasında kontrol edildiğini belirtiler.

Yetkililer ayrıca, eğitim öğretim döneminin başlaması ile hayata geçirilen denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, kurallara uymayan ya da eksikliklerin belirlendiği servislere 227 TL idari para cezası uygulandığı bilgisini verdiler.

Zabıta yetkilileri, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent içerisinde denetlenen öğrenci taşıyan 470 araçtan 72’sine kriterlere aykırılıktan idari para cezası uygulandığını dile getirdiler.

Yetkililer, denetimlerin dışında velilere seslenerek, fazla ücret alınması, şoförlerin uygunsuz davranışları, araç eksiklikleri gibi şikâyetlerini, ALO 153 ihbar hattına bildirmelerini istediler.

Bu Haber 2017-10-11 09:04:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI