ŞAHİN: ANTEP’İN GAZİANTEP’E YOLCULUĞU, CESARETİN VE İNANCIN SAYESİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap’a “Gazilik” unvanı verilişinin 97’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, yürekleri ve vatan sevgileri memleket kadar büyük Anteplilerin düşman karşısında gösterdiği direnişle yazdığı kahramanlık destanı sonucunda, şehrin şanlı tarihinin “Gazilik” gibi anlamlı ve onurlu bir unvanla taçlandığını aktardı.

Başkan Fatma Şahin, “Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimizde vatan, millet sevgisinden ve hür yaşama aşkından başka silahları olmayan, özgürlük yolunda ölüme cesaretle koşan, atalarımızın gözü karalığı ve cesaretiyle başladı Antep’in Gaziantep’e yolculuğu… ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancı, azim ve kararlılığı ile açlık ve yokluk içindeki bu şehir, 11 ay boyunca, 70 bin mermi, 6 binden fazla şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbal için mücadele etti ve kazandı. Ülkenin hemen hemen her noktasında devam eden milli mücadelemizde Gaziantep’imiz adeta ikinci bir Plevne savunması ya da ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabileceğimiz bir direniş göstermiş ve tam bağımsızlığa giden yolda yaptığı katkı nedeniyle ’gazilik’ unvanını hakkaniyetle, bileğinin hakkıyla almıştır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar" sözleriyle tanımladığı kahramanlık destanı ile Antep’in, 8 Şubat 1921 tarihinde, Kurtuluş Savaşı henüz devam ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı 93 numaralı kanunla, “gazilik” unvanını aldığını ve bir şehrin adını değiştiren direnişin, tarihin tozlu sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirten Başkan Fatma Şahin, bu savunmanın her zaman örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Şahin, şunları kaydetti: “Antep direnişinin her zaman bizlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde; ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermemek, el ele, gönül gönüle kenetlenmek için atalarımızın yıllar önce başardığı bu mucizevî direniş gibi örnekleri daima hatırlamalıyız. Tarihimiz bugün bizim rehberimiz olmalı. Gaziantep'in kurtuluş mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, yapılan planlara geçit vermeyeceğiz. Bize bırakılan mirasa sahip çıkacak ve rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı ilelebet bu topraklar üzerinde dalgalandıracağız. İstiklal şairimizin dediği gibi, ‘Yurdumun üstünde tüten en son ocak sönmeden bu bayrak inmeyecek bu ezan dinmeyecek.’ İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı sonunda ‘Gazilik’ unvanı alan üç kişi ve kurumdan biri olan; Gazi Mustafa Kemal ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden sonra, bu onura erişen tek şehir olmamızı sağlayan atalarımızla, dedelerimizle, kahramanlarımızla bir Gaziantep çocuğu olarak büyük gurur duyuyorum. Antep’ten Gaziantep’e yolculuğumuzun nihayetinde, şehrimize ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 94’üncü yıldönümünde; ‘Ben Gaziantepliyim’ deme onurunu bizlere yaşatan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi, Antep’in tüm gücüyle direnen fedakâr ve cefakâr halkını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sizleri içten duygularımla selamlıyorum.”

Bu Haber 2018-02-07 10:09:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI SONA ERDİ

ŞAHİN: İNSANI MERKEZE ALDIK Talat Özkarslı Spor Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde çocuklara hitaben konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu ülkenin geleceğini çocukların şekillendireceğini beli

• BÜYÜKŞEHİR KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ve öncesinde huzurlu bir tatil sağlamak için önlemlerini ald