ŞAHİN: ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE GİDEN YOLDA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen Çanakkale Zaferi’nin, İstiklal Harbi’ne ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu bildirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, Dünya’nın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nın, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarihteki yerini aldığını, tüm yoksunluklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatladığını kaydetti.

Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zaferin, tarihin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan Türk milletinin gösterdiği eşsiz bir mücadele olduğunu vurgulayan Şahin, “Destanlar yazan kahramanlarımız, canlarını seve seve feda etmiş; verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya örnek olmuşlardır. Adını tarihe yazdıran bu zafer, askerlerine ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin, analarımızın, bacılarımızın top yekûn Türk milletinin zaferidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanların şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zaferin, İstiklal Harbine ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu aktardı.

Şahin, şöyle devam etti: “Çanakkale geçilmez” dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 104 yıl önce bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı, saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Bu Haber 2019-03-16 13:20:51 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum