ŞAHİN: GAZİLİK CESARET İSTER, KAHRAMANLIK İSTER

ŞAHİN: GAZİLİK CESARET İSTER, KAHRAMANLIK İSTER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazi Şehre, Ayıntab-ı Gazi diye özel bir oturum yapıldığını hatırlatarak, “İşte bu ecdadın, bu tarihin temsilcileri olarak onur ve şeref duyuyoruz. Gazilik cesaret ister, kahramanlık ister, kahramanlık ise ölmek ve geri dönmemek ister” dedi.

Antep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 98’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazi Şehre, Ayıntab-ı Gazi diye özel bir oturum yapılıyor. İşte bu ecdadın bu tarihin temsilcileri olarak onur ve şeref duyuyoruz. Gazilik cesaret ister, kahramanlık ister. Kahramanlık ise ölmek ve geri dönmemek ister. O yüzden bizim aldığımız bu güç 15 Temmuz’da Demokrasi Meydanı’nda yeniden kendini göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal’in söylemiş olduğu ‘dahili ve harici düşmanların olduğunu’ bu millet o gece görmüş, 1921’deki ruhla türküyle, kürdüyle, alevisiyle, sunnisiyle, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte tek bayrak tek vatan tek millet tek devlet için Demokrasi Meydanı’nda el ele vermiş ve yeniden tüm dünyaya, ‘1921 i unutmadık biz geçmişimizi unutmadık. Biz sizin oyunlarınızı tuzaklarınızı boza boza yürüyeceğiz’ dedik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ‘bastığın toprakları toprak diye geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı’ diyerek Dünya’nın ve Türkiye’nin en güzel panoramik müzesini tamamlıyoruz. Kültür AŞ’nin yapmış olduğu özel yayınlarla iki gazinin buluşmasını belgeselleştirdik. Bu ülkenin kadın şehitleri için Boyacı Camii de özel anıt yaptık. Evladının üzerindeki battaniyeyi kaldırıp cephaneyi örten, eşine cephane taşıyan kadınları asla unutmadık. Nene Hatun’un temsilcileriyiz. Kara Fatma’nın, Şehitkamil’in, Şahinbey’in temsilcileriyiz. Unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

Türk Bayrağı’na protokol tarafından Gazilik Nişanı toka edilmesinin ardından tören sona erdi.

Bu Haber 2019-02-08 12:52:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İSTİHDAM MERKEZİ KURDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde yer alan projeler arasında dikkat çeken “İstihdam Merkezi” adlı proje, kentteki işsizliğe karşı çözüm olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

• "DÖRT MEVSİM GAZİANTEP YEMEKLERİ" KİTABI DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Özden Özsabuncuoğlu tarafından hazırlanan; İsmail Özsabuncuoğlu editörlüğünde İngilizce’ye çevrilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. tarafından yayınlanan From the UNESCO Creative Cities Network