ŞAHİN: GAZİLİK CESARET İSTER, KAHRAMANLIK İSTER

ŞAHİN: GAZİLİK CESARET İSTER, KAHRAMANLIK İSTER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazi Şehre, Ayıntab-ı Gazi diye özel bir oturum yapıldığını hatırlatarak, “İşte bu ecdadın, bu tarihin temsilcileri olarak onur ve şeref duyuyoruz. Gazilik cesaret ister, kahramanlık ister, kahramanlık ise ölmek ve geri dönmemek ister” dedi.

Antep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 98’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazi Şehre, Ayıntab-ı Gazi diye özel bir oturum yapılıyor. İşte bu ecdadın bu tarihin temsilcileri olarak onur ve şeref duyuyoruz. Gazilik cesaret ister, kahramanlık ister. Kahramanlık ise ölmek ve geri dönmemek ister. O yüzden bizim aldığımız bu güç 15 Temmuz’da Demokrasi Meydanı’nda yeniden kendini göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal’in söylemiş olduğu ‘dahili ve harici düşmanların olduğunu’ bu millet o gece görmüş, 1921’deki ruhla türküyle, kürdüyle, alevisiyle, sunnisiyle, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte tek bayrak tek vatan tek millet tek devlet için Demokrasi Meydanı’nda el ele vermiş ve yeniden tüm dünyaya, ‘1921 i unutmadık biz geçmişimizi unutmadık. Biz sizin oyunlarınızı tuzaklarınızı boza boza yürüyeceğiz’ dedik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ‘bastığın toprakları toprak diye geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı’ diyerek Dünya’nın ve Türkiye’nin en güzel panoramik müzesini tamamlıyoruz. Kültür AŞ’nin yapmış olduğu özel yayınlarla iki gazinin buluşmasını belgeselleştirdik. Bu ülkenin kadın şehitleri için Boyacı Camii de özel anıt yaptık. Evladının üzerindeki battaniyeyi kaldırıp cephaneyi örten, eşine cephane taşıyan kadınları asla unutmadık. Nene Hatun’un temsilcileriyiz. Kara Fatma’nın, Şehitkamil’in, Şahinbey’in temsilcileriyiz. Unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

Türk Bayrağı’na protokol tarafından Gazilik Nişanı toka edilmesinin ardından tören sona erdi.

Bu Haber 2019-02-08 12:52:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum