ŞAHİN: HER GÜNÜMÜZÜ KADİR GECESİ MANEVİYATIYLA YAŞAMALIYIZ

ŞAHİN: HER GÜNÜMÜZÜ KADİR GECESİ MANEVİYATIYLA YAŞAMALIYIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, inananlara bağışlanma fırsatı sunan mübarek gecelerde, ibadetlerde, ahlaki yaşantıda, istikrar ve istikametin önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, her günün Kadir Gecesi maneviyatıyla yaşanmaya gayret edilmesini istedi.

Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Fatma Şahin, Mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ne ulaşmasının sevinç ve mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Başkan Şahin, Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gece olduğunu dile getirerek, “Zaman ve mekânlar;  önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesi’ni bu derece değerli kılan en önemli sebep de Kur’ân-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, her günü Kadir Gecesi maneviyatıyla yaşamaya gayret etmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan bu günlerde, özellikle İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durması için, ülkeyi karanlık günlere sürüklemek isteyen şer odaklarının bertaraf olması için Allah’a dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, mesajını şöyle tamamladı:  “Ülkemiz için, milletimiz için, çocuklarımız için, aydınlık yarınlarımız için, daha yaşanılır bir dünya için bin aydan hayırlı bu mübarek gecede, ülkemizde ve tüm dünyada sevginin, hoşgörünün ve huzurun hakim olması en büyük arzumuzdur. Bu duygularla Gaziantepli halkımızın ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”

Bu Haber 2018-06-09 12:27:11 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP'İN KASTELLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., “Gaziantep Livasları, Kastelleri ve Yeraltı Su Yapıları” adlı kitap yayımladı. Meltem Uçar editörlüğünde hazırlanan kitapta Zafer Okutucu, Metin Sözen, Ali Yamaç

• BAKAN KASAPOĞLU; GAZİANTEP SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi’nin açılışın yaptı. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı