ŞAHİN: İSTİKLAL MARŞIMIZ, DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KALPLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYOR

ŞAHİN: İSTİKLAL MARŞIMIZ, DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KALPLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı’nın dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin kalplerini birleştirdiğini bildirdi.

“İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un tam bağımsızlığa inanmış bir vatan şairi olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, Kurtuluş mücadelesinin tüm acımasızlığı ile sürdüğü zor günlerde, ülkenin istiklali için verilen büyük direnişe gönüllü olarak katılan Mehmet Akif Ersoy’un, milli marşımızda o günlerde tanık olduğu inancı, umudu,  bir milletin ölüm kalım savaşını anlatarak milli mücadele ruhunun diri tutulmasına öncülük ettiğini aktardı.

Milli şairin İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde kaleme aldığı İstiklal Marşı ile aziz milletin hissiyatına tercüman olduğunu kaydeden Şahin, milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı’nın dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin kalplerini ve ruhunu birleştirdiğini bildirdi.

Şahin, şöyle devam etti: “Vatanı, canlarından üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakârlıklarla bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşmış; diriliş harekatının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir. Milletimizin ruhunu yansıtan İstiklal Marşı’mızın mısraları, aziz milletimizin ortak sesi olmuştur. Bu ses öyle bir sestir ki, içimizden taşan coşkuyla, tek yürek tek millet olduğumuzu, tüm cihana haykırmaktadır. Milletimiz bu eşsiz marşın, her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmesinin tek sebebi budur. İnanıyorum ki, istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. Bizler de bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde parlak bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. Hissederek; ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanları ile bu vatan için can veren, kanını toprağa döken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Bu Haber 2019-03-11 16:37:20 Tarihinde Eklenmiştir.

• 4 AYDA 21 BİN 475 ÖĞRENCİ YARARLANDI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçesi projesini yıllar önce hayata sokmayı başaran Büyükşehir, Nurgana’ya yaptığı Hasan Celal Güzel

• ŞAHİN: RAMAZAN AYI, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

On bir ayın Sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, tüm İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği bir Ramazan-ı Şerif’e daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Di