ŞAHİN: KARA TRENİ GAZİRAY'A DÖNÜŞTÜRDÜK

ŞAHİN: KARA TRENİ GAZİRAY'A DÖNÜŞTÜRDÜK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz yıllardır, kara treni bile çalıştıramamışız. İki yıl önce Gaziray Banliyo Hattı Projesi’ne başladık, kara treni Gaziray’a dönüştürdük. Gaziray’la kent merkezini, Organize Sanayi Bölgesi’ni ve Küçük Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlıyoruz” dedi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine yönelik çalışmalar kapsamında Gazikent’te vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, bitirilen ve yapımı devam eden projeleri anlattı. Başkan; çamur, çukur ve çöp siyaseti yapanlara karşı proje üreten siyaset anlayışının temsilcisi olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Gaziantep, bizim sigortamız, o şehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Ne istiyorsanız başımın üzerindedir’ dediğini hatırlatan başkan Şahin, yeni dönemde kent içi ulaşımı rahatlatacak önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

ULAŞIM BİR REFAH SEVİYESİDİR

Gaziray Banliyo Hattı projesinin yapımına iki yıl önce başlandığını anımsatan başkan Fatma Şahin, “Gaziantep Ulaşım Ana Planı (GUAP) kapsamında hazırlanan Gaziray projesiyle, kent merkezi, 6 adet Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Bölgeleri birbirine bağlıyoruz. Yıllardır, ‘demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz, kara treni bile çalıştıramamışız. Bu bir medeniyet göstergesidir. Memleketinizi ne kadar demir ağlarla örerseniz, o kadar medeniyete yakınlaşırsınız, bu bir refah seviyesidir, şu an Mevcut 25 kilometrelik banliyo hattı yenilenecek, 16 adet istasyon oluşturulacak. Kara tren hattımız, Oduncular Sitesi’nden başlıyor, Mezarlıktan geçiyoruz, Zeugma Müzesi, Hastaneler ve Oteller Bölgesinden 5 kilometre yerin altına iniyoruz. Neden? Çünkü bunu yapmazsak şehri ikiye bölüyoruz. Nereden çıkıyoruz? Adliyeden çıkıyoruz. Oradan stadyum, beylerbeyi, Dülük ve Organize Sanayi Bölgesi. 5 kilometrenin üzerine Gaziray Parkı yapıyoruz. 40 metre derinliğinde 5 kilometre uzunluğundaki hattı, cennete dönüştürüyoruz. ‘Çocuk dostu kent, genç dostu kent, yaşlı dostu kent, kadın dostu kent olacağız’ dedik, nasıl olacağız lafla olur mu bu? Olmaz, bu işleri bitireceğiz. Herkes burada hayat bulacak, tıpkı Fıstık Park gibi, İstasyon Park gibi, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi gibi. Her şeyi bitti, altyapıyı devlet yapıyor üst yapıyı yeşil dokuyla buluşturacağız. GASKİ altyapı için 500 milyon hibe buldu, kim kime karşılıksız bir kuruş para verir? Altyapı bitti bu memlekette. Öncelikle altyapıyı güçlendireceksin” diye konuştu.

EN GÜZEL İŞİMİZ METRO OLACAK

Şahin, şunları bildirdi: “Gaziantep’e metro geliyor. Avrupa bunu tam 200 yıl önce yapmış. Türkiye’de sadece Ankara ve İstanbul’da var, Konya daha yeni başladı, biz uygulama projesini bitirdik. İspanyollarla çalıştık. Gar aktarma merkeziyle metroya giriyoruz. Buradan millet bahçesinin altından Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 55 metre, Düztepe’den 50 metre, Kahveli Pınar’dan 33 metre, Yeşilvadi’den 22 metre alta iniyoruz. Şehrin ortasından, Şehir Hastanesi’ne metroyla tam 15 dakikada gideceğiz, 15 dakika sonra şehrin öbür ucundasınız. Bunu başarmamız lazım, ama çok büyük devlet yatırımı bu. Normal hafif raylı sistemi değil, çocuklarımız, torunlarımız ve yarınlarımız için bir derdim, bir sevdam var. Bunu yapmam için elimin güçlü olması lazım. Sadece uygulama projesinin Büyükşehir’e maliyeti, 15 milyon TL. Hepsi bitti, artık temel atma noktasına geldik. Metro en güzel işimiz olacak. Hep başkalarının metrosuna bakarak büyüdük, kendi hikayemizi yazacağız.”

Bu Haber 2019-03-18 11:19:54 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum