ŞAHİN: ÖZGÜR VE TARAFSIZ BİR BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

ŞAHİN: ÖZGÜR VE TARAFSIZ BİR BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, gazetecilerin, hayatın birçok alanında, doğru ve tarafsız bilgilere ulaşarak edindikleri bu bilgileri fedakârlık ve sorumlulukla kamuoyuna bildirdiğini, bu sebeple gazeteciliğin zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

Basın kuruluşların özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevini yaparken; ülke menfaatlerini, kamusal düzeni, toplumsal dinamikleri ve meslek ahlakını ön planda tutarak sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla çalışmaları da son derece önemli olduğunu aktaran Başkan Şahin, şöyle devam etti: “Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan, onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları ise bu sektörün isimsiz kahramanlarıdır. Yerelden ulusala çok sayıda önemli organizasyona, güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Gaziantep’te, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında, bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli katkıları bulunmaktadır. Gazetecilik zor bir meslek. Zaman-mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı, takdiri fazlasıyla hak etmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bu Haber 2019-01-09 09:41:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• KÖY OKULLARI TİYATRO İLE BULUŞUYOR

Bu bağlamda son 4 yılda 73 okulda 12 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, eğitimin yanı sıra kültürel hizmetlerini de devam ettiriyor.   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Gazian

• BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK Büyükşehir Belediyesi'nin "Bayramda Ücretsiz Otobüs Yolcuğu" uygulaması kapsamında bu yıl da 3 günlük Ramazan Bayramı süresince devam edecek. Vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziy