ŞAHİN: ŞEHRİ İMAR EDERKEN NESLİ İHMAL ETMİYORUZ

ŞAHİN: ŞEHRİ İMAR EDERKEN NESLİ İHMAL ETMİYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insan odaklı sosyal belediyecilikte çok iyi durumda olduklarını belirterek, “Şehrim, bütün kesimlerin hayat bulduğu sosyal belediyecilikte 2023'e hazırdır. Fatih Sultan Mehmet'in çok güzel bir sözü var: ‘şehri imar ederken nesli ihmal etmeyin.’ Biz de bu yolda ilerliyoruz” dedi.

AK Parti Genel Merkezi Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının "Şehrim 2023" projesi kapsamında yola çıkan otobüs, Gaziantep'e ulaştı. Kentteki bir alışveriş merkezinin önüne park eden otobüste eş zamanlı olarak WEB tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla şehre yönelik görüş ve öneriler anket çalışmasıyla alınmaya başlandı.

ŞAHİN: DEMOKRASİ YERELDE BAŞLIYOR

Düzenlenen tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şehrim 2023" projesinin önemine değinerek, kalkınmanın ve demokrasinin yerelde başladığına işaret etti.

Artık şehirlerin yarıştığı bir dünya düzeninin bulunduğunu anlatan Şahin, bugün ülkelerin ulaşmak istediği bütün hedefleri önce şehirlerde gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Biz Gaziantep olarak 2023'e en hazır olan şehirlerden bir tanesiyiz. Çünkü şehir ekonomisini, sanayisini, kültürünü, insana odaklı sosyal belediyeciliği çalıştık. Geçmişten aldığımız hazineyi geleceğe taşımamız gerekiyor. Kültürel belediyecilikte de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çok yoğun şekilde çalışıyor. İnsan odaklı sosyal belediyecilikte çok iyiyiz. Bütün kesimlerin hayat bulduğu sosyal belediyecilikte Şehrim 2023'e hazırız. Fatih Sultan Mehmet'in çok güzel bir sözü var; şehri imar ederken nesli ihmal etmeyin. Biz de bu yolda ilerliyoruz. Biz büyük bir aileyiz, geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Çıkan sonuçların birebir takipçisi olacağız. Çünkü demokrasi yerelde başlıyor. Hangi hemşehrimiz ne istiyorsa ne talep ediyorsa bunu birebir yaparak yolumuza devam edeceğiz."

ÖZKEÇECİ: KENTİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM

AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise, otobüsün 22 Mart'a kadar kentin çeşitli meydanlarında Gazianteplilerle bir araya geleceğini söyledi.

Şehrim 2023 Projesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiğini belirten Özkeçeci, "Tüm hemşehrilerimi buradaki ankete katılmaya davet ediyorum. Gaziantep 2 milyonu aşan nüfusuyla kadim bir şehir. Gelecekten öte geçmişimize de sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Özkeçeci, proje kapsamındaki 2 otobüsün ilk olarak Van ve Bursa'ya gittiğini, 3'üncü durak olarak da Gaziantep'e geldiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Çarşamba gününe kadar Gaziantepimizin değişik mekanlarında park edecek. Burada vatandaşlarımız tek tek gelecekler kendi görüşlerini, beklentilerini, nasıl bir Gaziantep'te yaşamak istediklerini belirtecekler, hayallerini anlatacaklar. İnşallah biz de bunu değerlendirerek sonuç raporunu Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kentimizin geleceğine sahip çıkmak için emanet olan bu şehri bizden sonra gelecek nesillere ulaştırabilmek için bu anketi düzenliyoruz."

Şehrim 2023 otobüsü 19 Mart Pazartesi günü Korutürk Caddesi'nde bulunan Bosna-Hersek Parkında, 20 Mart'ta Güneykent Mahallesi Parkı'nda, 21-22 Mart'ta ise Demokrasi Meydanı'nda olacak.

Bu Haber 2018-03-17 19:35:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü