ŞAHİN: “SEVGİYİ, BARIŞI, HAK VE ADALETİ KENDİNE ŞİAR EDİNMİŞ BU MİLLETİN MİRASÇILARI OLARAK GELECEĞİMİZ SİZLERE EMANETTİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, çocukların dünyanın geleceği, teminatı olarak yaşanan acıları sona erdirecek, her yerde barışın, kardeşliğin tohumlarını ekecek umutlarımız olduğunu belirtti.

“Sizlerden beklentim, yarın kendi ülkelerinizde birer birey, birer yönetici ve hepsinden önemlisi bir insan olarak kararlarınızı hep barıştan, dostluktan yana almanızdır.” diyen Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan gününün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edişinin üzerinden tam 97 yıl geçtiğini hatırlattı.

Şahin; çocuklara şu mesajı verdi:

Sizlere hediye edilen bu gün; bir milletin özgürlük uğruna ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin iradesini temsil edecek Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliğini ilân ettiği tarihtir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri aslında bugün atılmıştır.Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde dönüm noktası olan bu günü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır, dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duyguları içinde bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hâkim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Ve dünya barışını, adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü tüm dünya sizler tesis edeceksiniz. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir.

Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun. Dünyanın bütün çocuklarının barış ve mutluluk içinde yaşayacağı yarınların yakın olması temennisiyle tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. “

Bu Haber 2017-04-21 12:14:06 Tarihinde Eklenmiştir.

• ÇOCUKLAR YAZAR BESTAMİ YAZGAN İLE BİR ARAYA GELDİ

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDI

Önceki gün, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet, yeni köprüde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 27 yıl önce Büyükşehir Belediyesi karşısına

• BÜYÜKŞEHİR, UYUŞTURUCUYA YÖNELİK ÖNLEYİCİ TEDBİRLER İÇİN SAHADA