ŞAHİN: TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN HER ZAMAN VAR OLMALI

ŞAHİN: TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN HER ZAMAN VAR OLMALI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin, demokrasi ile yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğine vurgu yaptı.

İnsanın doğasında var olan öğrenme ve bilgi edinme ihtiyacının basın müessesini doğurduğunu vurgulayan Şahin, “Bilgi edinme ve öğrenme insanoğlunun ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz bir gereksinim. İnsan çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini de başkalarıyla paylaşmak ihtiyacındadır. Bu hepimizin doğasında var. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde bugün kitle iletişim araçları aracılığı ile yayın yapan bir basın, bir medya müessesesi doğmuştur. Zaman içinde gelişen basın, daha geniş adıyla medya, gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç haline gelmiş ve toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme vasıflarını kazanmıştır” dedi.

Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyanın geçmişe göre önemiyle birlikte sorumluluğunun da arttığının altını çizen Şahin, “İçinde bulunduğumuz bilişim çağı ise kitle iletişim araçlarına çeşitlilik getirerek haber ve bilgi akışına hız kazandırmıştır. Artık bir tık ile habere ulaşabilmek mümkün hale gelmiştir. Şüphesiz böyle bir ortamda hem basın yayın kuruluşlarının hem de basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumlulukların en başta geleni ise kuşkusuz kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesidir” şeklinde konuştu.

İfade özgürlüğü ve basın hürriyetinin demokrasilerin olmazsa olmaz unsurları olduğunu söyleyen Fatma Şahin düşüncelerini, “Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yaparken; ülke menfaatlerini, kamusal düzeni, toplumsal dinamikleri ve meslek ahlakını ön planda tutarak sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla çalışmaları da son derece önemlidir” şeklinde ifade etti.

Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları ise bu sektörün isimsiz kahramanları olduğunu belirten Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gazetecilik zor bir meslek. Zaman-mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinizden, ailenizden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bu Haber 2018-01-09 14:35:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,