ŞAHİN: TÜRK MİLLETİ, ÜLKEMİZE YÖNELİK TÜM SALDIRILARI BOZGUNA UĞRATACAK AZİM VE KARARLILIĞA SAHİPTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Atatürk’ü saygı ve rahmetle anan Şahin, Atatürk’ün kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş bir lider olduğunu bildirdi.

Cumhuriyeti bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal’in, Türk milletini ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başardığını belirten Başkan Şahin, “Milletine olan güveni ile Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandıran büyük komutan, bayrağı devralacaklara hedef olarak muasır medeniyet seviyesini gösterdi” ifadelerini kullandı.

O’nun “En Büyük Eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. ’Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkmak için bugün hepimize düşen ortak görevimizdir. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, 15 Temmuz da bir kez daha ortaya koyan bu aziz millet, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak için, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşiyoruz. Atatürk'ün de ifade ettiği gibi ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan o ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak olmalıdır. Bu düşüncelerle, vefatının 80’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum.”

Bu Haber 2018-11-09 09:23:09 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP'İN KASTELLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., “Gaziantep Livasları, Kastelleri ve Yeraltı Su Yapıları” adlı kitap yayımladı. Meltem Uçar editörlüğünde hazırlanan kitapta Zafer Okutucu, Metin Sözen, Ali Yamaç

• BAKAN KASAPOĞLU; GAZİANTEP SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi’nin açılışın yaptı. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı