ŞAHİN: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin bu milletin kurtuluşa, bağımsızlığa, hürriyete ve geleceğe olan inancının tarihi olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin geleceği siz gençlerin omuzlarında yükselecek. Siz gençler ülkemizi gelecek yarınlarda en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Onun için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızda sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

19 Mayıs tarihinin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu milletin gençlere olan güveninin simgesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, gençler cesaretimizi takviye ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en kıymetli örneği olacaksınız. Bu ülkenin geleceği gençlerimiz, Türkiye’yi her zaman daha ileriye götürme hedefinde yılmadan, yorulmadan çalışma gayretindedir” ifadelerini kullandı.

Şahin, gençlerin, insanı sevmeyi, adalete, eşitliğe önem vermeyi, insan haklarına ve farklı görüşlere saygı duymayı, demokratik tutum ve davranışları bir kültür haline getirmeyi, büyük düşünmeyi, idealleri doğrultusunda yılmadan gayret göstermeyi, bir hayat felsefesi olarak benimsemelerini istedi.

Şahin, “Anadolu’nun toprağından beslenecek olan gençlerimiz bin yıllık tarih tecrübesi, devlet geleneği ve davasına inanmış ruh ile bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkacaktır. Yarınki Türkiye, bu ruh ve şuura sahip gençlerimizin omzunda yükselecektir” diye konuştu.

Bu Haber 2017-05-18 13:49:56 Tarihinde Eklenmiştir.

• BURSA’DA GAZİANTEP EKOLOJİK BİNAYA BÜYÜK İLGİ

Şenlik kapsamında daha önce 2900 kişiyle Avustralya’ya ait olan bilimsel deney rekoru da 3417 kişinin 42 dakika süren deneyi ile Bursa’ya kazandırıldı. Bu rekorla Bursa ve Türkiye, Guinness Rekorlar Kitabına girmiş oldu. Ana teması “Enerji Verimliliği&rd

• ESKİ NİZİP YOLU GENİŞLİYOR

Şehir merkezi ve taşra ilçelerde yol, kavşak, köprü, asfalt ve yeni yollar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda eski Nizip yolunu yenileyerek daha kullanışlı hale getiriyor. Fen İşleri Daire Başkanılığı ekiplerinin çalışmaları neticesinde; toplamda