ŞAHİN, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI UNVANIYLA İLK PROGRAMINA KATILDI

ŞAHİN, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI UNVANIYLA İLK PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN ŞAHİN: ULAŞIM ARAÇLARINI AKILLANDIRMAK GEREKİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin, "Ulaşımda bilgi ve teknoloji çağını kullanacak şekilde sınıf atlamamız gerekiyor. Akıllı şehirlerde ulaşım teknolojilerini çok iyi kullanan milli ve yerli bir ulaşım seferberliğine ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı koltuğuna oturan çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, birlik başkanı unvanıyla ilk programına katıldı, önemli açıklamalarda bulundu. Akıllı şehirlerde ulaşım teknolojilerini çok iyi kullanan milli ve yerli bir ulaşım seferberliğine ihtiyaç olduğuna değinen başkan, teknoloji ve bilginin önemini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) iş birliğiyle düzenlenen, "Bir Düşün Sen" Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye Sergisi Ve Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarışma ile öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları teknoloji ve tasarım problemlerinin çözümüne ilişkin sorumluluk duygusu kazanmalarını, fikir üretmelerini, özgür ve yenilikçi düşünme becerileri kazanmalarını istediklerini dile getirdi.

Bakan Özlü'nün Türkiye'ye yeni otomobil kazandırmak için çalıştığına işaret eden Yılmaz, "Yeni otomobilin tasarımı nasıl olacak? Sayın Bakanım çok uzağa gitmeye gerek yok. Öğrenciler geldi. Milli otomobili yaptınız mı? Yaptılar. Ancak Sayın Bakan'ıma diyorlar ki (Siz milli otomobil istediniz, bonus olarak da milli gemiyi, milli treni, milli uçağı veriyoruz)." diye konuştu.

Ülke insanına güvenildiğinde çözülemeyecek problemin, aşılamayacak engelin olmayacağına işaret eden Yılmaz, "Biz evlatlarımıza güveniyoruz. Bizlerden çok daha iyi bir eğitim aldığınızı biliyoruz. Bundan dolayı diyoruz ki yarınımız çok daha aydınlık, güzel olacaktır. Niçin? Size güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin petrol, doğalgaz zengini bir ülke olmadığını ancak ülkenin satın alma gücü paritesi bakımından dünyanın 13. büyük ülkesi olduğunu ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinin bulunduğunu vurgulayan İsmet Yılmaz, "Bunun için düşünen, sorgulayan, düşündüğünü tasarlayan, tasarladığını üreten, ürettiğini geliştiren, halkının, milletinin hizmetine sunan gençlere ihtiyacımız var. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere ihtiyacımız var. Biz bu neslimizin böyle olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: ULAŞIMDA SINIF ATLAMAMIZ ŞART

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin ise Türk halkı olarak Filistin halkının yanında sonuna kadar duracaklarını, yapılan katliamı şiddetle kınadığını aktardı.

Büyükşehirlerde en önemli sorunlardan birinin ulaşım sorunu olduğuna dikkati çeken Şahin, "Ulaşımda bilgi ve teknoloji çağını kullanacak şekilde sınıf atlamamız gerekiyor. Dünya akıllı şehirleri konuşuyor. Akıllı şehirler örneğinde neden Türkiye lider olmasın? Akıllı şehirlerde ulaşım teknolojilerini çok iyi kullanan milli ve yerli bir ulaşım seferberliğine ihtiyacımız var." dedi.

Şahin, özellikle şehir yaşamında vatandaş memnuniyetini artırmak için tek başına yol yapmak yetmediğini, teknolojiyi çok iyi kullanarak ulaşım araçlarını akıllandırmak ve yaşam kalitesine dokunmak gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakanlar Yılmaz ve Özlü, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi, tasarımların yer aldığı stantları gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Bir Düşün Sen" Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye sergisinde, aralarında milli otomobilin de bulunduğu tasarımlar yer aldı.

Bu Haber 2018-05-15 13:43:43 Tarihinde Eklenmiştir.

• SPORCULARDAN BÜYÜKŞEHİR TENİS KOMPLEKSİ'NE TAM NOT

08–15 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen tenis Şampiyonasına katılan 59 erkek, 41 kız sporcu ipi göğüslemek için var gücüyle mücadele ederken izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fa

• GAZİANTEPLİLER, MEZARLIK KAVŞAĞI'NDAN MEMNUN

Ulaşımda aldığı önemli kararlarla değişim ve dönüşümün mimarı olan Büyükşehir Belediyesi, Gazianteplileri trafiğin karmaşasından kurtarmak amacıyla yürüttüğü kavşak çalışmalarıyla takdir topladı. Özellikle