ŞAHİN; “BU DÜNYA DÜZENİNDE BİZ DE VARIZ DEDİK AMA BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye olarak son 10 yılda dünya ekonomisinde söz almaya çalıştıklarını, ancak bu başarıyı çekemeyen ülkelerin kendilerine türlü oyunlar oynadıklarını söyledi.

Şahin, Gaziantep Üniversite tarafından Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘2. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin enerjiye yönelik yatırımlarını ve projelerini anlattı.

Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki kişi başına düşen milli gelir rakamlarının kapanmasından sonra, yani 2013 yılından sonra başlarına gelmeyen şey kalmadığını ifade eden Şahin, “Bu tek bizim başımıza gelmedi. Brezilya’nın da başına geldi, Hindistan’ın da başına geldi. Aradaki farkın kapanmasını istemeyen ve ‘bunu ancak biz belirleriz’ diyen bir dünya düzeni var. Biz de insanların eşitlik içinde yaşamasını istiyoruz. ’Biz insanlar kim olursa olsun, nerede olursa olsun, eşit bir dünya düzeninde yaşasın’ anlayışını savunuyoruz. Adalete ihtiyacımız var. Onun için yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. Onun için enerjide de başarılı olmamız ve iyi mühendisler yetiştirmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan ulaşım ve imar master planını yaparken diğer yandan da enerji master planını yaptıklarını dile getiren Şahin, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, solar otopark, biyogaz alanında birçok Türk örnek projeler yaptıklarını belirtti.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir ise üniversitenin enerji yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ise bakanlığın enerji yatırımları ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların sonunda GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hediye takdim edildi.

Bu Haber 2017-10-12 15:47:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI