ŞAHİN; “BU DÜNYA DÜZENİNDE BİZ DE VARIZ DEDİK AMA BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye olarak son 10 yılda dünya ekonomisinde söz almaya çalıştıklarını, ancak bu başarıyı çekemeyen ülkelerin kendilerine türlü oyunlar oynadıklarını söyledi.

Şahin, Gaziantep Üniversite tarafından Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘2. Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin enerjiye yönelik yatırımlarını ve projelerini anlattı.

Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki kişi başına düşen milli gelir rakamlarının kapanmasından sonra, yani 2013 yılından sonra başlarına gelmeyen şey kalmadığını ifade eden Şahin, “Bu tek bizim başımıza gelmedi. Brezilya’nın da başına geldi, Hindistan’ın da başına geldi. Aradaki farkın kapanmasını istemeyen ve ‘bunu ancak biz belirleriz’ diyen bir dünya düzeni var. Biz de insanların eşitlik içinde yaşamasını istiyoruz. ’Biz insanlar kim olursa olsun, nerede olursa olsun, eşit bir dünya düzeninde yaşasın’ anlayışını savunuyoruz. Adalete ihtiyacımız var. Onun için yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. Onun için enerjide de başarılı olmamız ve iyi mühendisler yetiştirmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan ulaşım ve imar master planını yaparken diğer yandan da enerji master planını yaptıklarını dile getiren Şahin, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, solar otopark, biyogaz alanında birçok Türk örnek projeler yaptıklarını belirtti.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir ise üniversitenin enerji yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ise bakanlığın enerji yatırımları ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların sonunda GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hediye takdim edildi.

Bu Haber 2017-10-12 15:47:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• 84 YAŞINDA İLK KEZ DOĞUM GÜNÜ KUTLADI

Büyükşehir, Şehreküstü Mahallesinde bir evde yalnız başına yaşayan Müfide teyzeye sürpriz yaptı, doğum gününü kutladı. 84 yaşına basan Müfide teyze, doğum günü pastasını büyük bir heyecanla kesti. Büyükşehi

• BAŞKAN ŞAHİN: BELEDİYECİLİK SAHADA YAPILIR

Bir taraftan Suriye’den Türkiye sınırına dayanan sığınmacılara kucak açan, diğer yandan kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan Gazi şehir, Başkan Şahin’in başkanlığında tarihi, kültürel ve turizme d&ou