ŞAHİN; KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER

ŞAHİN; KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, böylesi özel ve güzel günlerin birlik ve beraberliğimiz için önemli olduğunu ifade ederek, “İçinde büyük hikmetler barındıran mucizelerle dolu bir gece olan mübarek Miraç Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik adına çok önemli olan bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in mübarek Recep ayının 27. gecesi yaşadığı kutsal bir yolculuk olan Miraç Kandili’nin dolu dolu yaşanması gerektiğini belirten Şahin, “Bütün beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki edişidir. Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Böyle güzel günleri değerlindirip, millet olarak birlik ve beraberliğin arttırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Miraç, insanlığın tanık olabileceği en büyük mucize olarak tecelli etmiş ve inancımızın en büyük meşalelerinden biri olup yolumuzu aydınlatmıştır. Ülke ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan inanç ve ruh birliğimizin güçlenmesi, her türlü yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı niyetlerin söndürülmesi için en önemli temeli teşkil etmektedir. Bu mübarek gece vesilesiyle sağduyu ve sükûnetin; barış ve huzurun olmasını; ayrıca yakın coğrafyamızda zulüm, haksızlık, şiddet ve terör saldırılarıları altında olan İslâm beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesi için Rabbim’e dua ve niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mübarek üç ayları ve Kutlu Doğum’un manevi atmosferinin de yaşandığını anımsatan Şahin, “Bu günlerde kutladığımız mübarek gecenin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haber 2018-04-12 11:25:37 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü