ŞAHİN; KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER

ŞAHİN; KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, böylesi özel ve güzel günlerin birlik ve beraberliğimiz için önemli olduğunu ifade ederek, “İçinde büyük hikmetler barındıran mucizelerle dolu bir gece olan mübarek Miraç Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik adına çok önemli olan bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in mübarek Recep ayının 27. gecesi yaşadığı kutsal bir yolculuk olan Miraç Kandili’nin dolu dolu yaşanması gerektiğini belirten Şahin, “Bütün beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki edişidir. Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Böyle güzel günleri değerlindirip, millet olarak birlik ve beraberliğin arttırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Miraç, insanlığın tanık olabileceği en büyük mucize olarak tecelli etmiş ve inancımızın en büyük meşalelerinden biri olup yolumuzu aydınlatmıştır. Ülke ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan inanç ve ruh birliğimizin güçlenmesi, her türlü yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı niyetlerin söndürülmesi için en önemli temeli teşkil etmektedir. Bu mübarek gece vesilesiyle sağduyu ve sükûnetin; barış ve huzurun olmasını; ayrıca yakın coğrafyamızda zulüm, haksızlık, şiddet ve terör saldırılarıları altında olan İslâm beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesi için Rabbim’e dua ve niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mübarek üç ayları ve Kutlu Doğum’un manevi atmosferinin de yaşandığını anımsatan Şahin, “Bu günlerde kutladığımız mübarek gecenin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haber 2018-04-12 11:25:37 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u